ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη: Ο Ντόναλντ Τραμπ κάποτε προσπάθησε να πληρώσει έναν δικηγόρο με ένα άλογο

Αποκάλυψη: Ο Ντόναλντ Τραμπ κάποτε προσπάθησε να πληρώσει έναν δικηγόρο με ένα άλογο
Ο Τραμπ είναι διαβόητος για την απροθυμία του να πληρώσει νομικούς και άλλους λογαριασμούς του AP Photo/Mary Altaffer

Να αποπληρώσει το χρέος του, ύψους 2 εκατ. δολαρίων, σε έναν δικηγόρο προτείνοντάς του να του προσφέρει ένα... άλογο αντί για το χρηματικό ποσό επιχείρησε κάποτε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η περίεργη σκηνή περιγράφεται σε ένα νέο βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα με τίτλο Damned: Giant Law Firms, Donald Trump and the Corruption of Justice.

Συγγραφέας του βιβλίου ο δημοσιογράφος των New York Times Ντέιβιντ Ένριχ.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο απόσπασμα του βιβλίου, αντίγραφο του οποίου έλαβε η εφημερίδα Guardian, όταν ο δικηγόρος «ανέκτησε την ικανότητα του λόγου», μετά την προσφορά του Τραμπ να αποπληρώσει το χρέος του με ένα άλογο υποτιθέμενης αξίας 5 εκατ. δολαρίων, «τραύλισε… ‘Δεν είμαστε στα 1800s. Δεν μπορείς να με πληρώσεις με ένα άλογο».

Ο Τραμπ είναι διαβόητος για την απροθυμία του να πληρώσει νομικούς και άλλους λογαριασμούς του, τουλάχιστον με τους παραδοσιακούς τρόπους. Στη Νέα Υόρκη, οι επιχειρηματικές και φορολογικές του υποθέσεις αποτελούν αντικείμενο αστικών και ποινικών ερευνών.

Σε ένα άλλο προσεχές βιβλίο, το «Giuliani: The Rise and Tragic Fall of America’s Mayor», ο συγγραφέας Άντριου Κίρτσμαν αναφέρει ότι τον Ιανουάριο του 2021 η σύντροφος του Ρούντι Τζουλιάνι ζήτησε από τον Τραμπ 2,5 εκατομμύρια δολάρια, ως αντίτιμο για τη νομική δουλειά που είχε κάνει ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης ώστε να προσπαθήσει να μπλοκάρει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν αλλά και για την «υπεράσπισή του κατά τη διάρκεια της έρευνας για τις σχέσεις του με τη Ρωσία και στη συνέχεια για την αποπομπή του».

Τότε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος είχε αρνηθεί να πληρώσει, απαντώντας ότι η πληρωμή θα γινόταν μόνο αν η εργασία αυτή είχε ευνοϊκό αποτέλεσμα για τον ίδιο.

Το βιβλίο του Ένριχ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση του Τραμπ με την Τζόουνς Ντέι, μια γιγάντια αμερικανική δικηγορική εταιρεία, και στον ρόλο που έπαιξε ο Ντόναλντ ΜακΓκαν, συνεργάτης, στην εκστρατεία του Τραμπ το 2016 και στη συνέχεια στον Λευκό Οίκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ