ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Τρομοκρατική ενέργεια λέει ο Τραμπ

EgyptAir: Τρομοκρατική ενέργεια λέει ο Τραμπ
REUTERS

Ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, ο μοναδικός υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ότι η συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir μοιάζει με τρομοκρατική ενέργεια.

Τόσο στην Αίγυπτο όσο και στη Γαλλία οι αρχές έχουν επισημάνει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καθορίσουν με ακρίβεια τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους Airbus A320 που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι για το Κάιρο.

Σε μια ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ ανέφερε: "Μοιάζει για άλλη μία τρομοκρατική επίθεση. Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Παρίσι. Πότε θα γίνουμε σκληροί, έξυπνοι και προσεκτικοί; Μεγάλο μίσος και αηδία!".

Η ανάρτηση αυτή έγινε αρκετές ώρες πριν εντοπιστούν συντρίμμια του αιγυπτιακού αεροσκάφους και πριν δηλώσει ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ότι μια τρομοκρατική επίθεση είναι "πιο πιθανή" από μια τεχνική βλάβη.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς, Ρεπουμπλικανός που υπηρέτησε στη θέση αυτή τόσο επί προεδρίας Τζορτζ Μπους όσο και επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, σχολίασε με δική του ανάρτηση στο Twitter ότι η δήλωση του Τραμπ ήταν πρόωρη, αφού έγινε πριν δοθεί μια ευκαιρία στις αρχές να ανακαλύψουν τι ακριβώς συνέβη.

"Προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα. Είναι πάντα καλύτερο να περιμένεις πριν ενεργήσεις, να γνωρίζεις τα γεγονότα", είπε ο Γκέιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MSNBC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ