ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της - Τέθηκε «υπό ιατρική παρακολούθηση»

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της - Τέθηκε «υπό ιατρική παρακολούθηση»
Οι συνεχείς αναβολές των υποχρεώσεων της 96χρονη μονάρχη πυροδοτούν σενάρια Jane Barlow/Pool Photo via AP, File

Οι γιατροί της βασίλισσας Ελισάβετ «είναι ανήσυχοι» για την κατάσταση της υγείας της και «συνέστησαν να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση» στην κατοικία του Μπαλμόραλ στην Σκωτία, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Την ανησυχία ενέτεινε η είδηση ότι στο Μπαλμόραλ, το εξοχικό της βασίλισσας Ελισάβετ, όπου αναπαύεται η μονάρχης, έχουν πάει ο πρίγκιπας Κάρολος και ο γιος του, πρίγκιπας Γουίλιαμ.

«Έπειτα από νέα αξιολόγηση το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα συνεχίζει να αισθάνεται άνετα στο Μπαλμόραλ», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Τα μέλη της στενής της οικογένειας έχουν ενημερωθεί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση με την οποία υποβαθμίζονται οι φήμες ότι η βασίλισσα είχε πτώση.

Την Τετάρτη η 96χρονη μονάρχης αναγκάστηκε να ακυρώσει ακόμα μία δημόσια εμφάνιση εν μέσω φόβων για την κατάσταση της υγείας της, ιδιαίτερα μετά την ανησυχία που προκάλεσε στη συνάντησή της με τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, Λιζ Τρας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε μελανιασμένα χέρια, σημάδι του χρόνου πάνω της, και κρατούσε μπαστούνι για να σταθεί και να κάνει χειραψία με τη Λιζ Τρας ενώ η συνάντησή τους έγινε στο Παλάτι του Μπαλμοράλ, επειδή δεν ήταν εύκολο για την 96χρονη μονάρχη να ταξιδέψει στο Μπάκιγχαμ και να γίνει ο διορισμός του νέου πρωθυπουργού, όπως συνηθιζόταν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ