ΚΟΣΜΟΣ

Λιζ Τρας: Η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο χτίστηκε η σύγχρονη Βρετανία

Λιζ Τρας: Η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο χτίστηκε η σύγχρονη Βρετανία
«Η αφοσίωσή της στο καθήκον αποτελεί παράδειγμα για όλους μας», υπογράμμισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας για τη Βασίλισσα Ελισάβετ Screen Grab / YouTube Video

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Λιζ Τρας, μίλησε την Πέμπτη για το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, σε διάγγελμά της προς το βρετανικό λαό, έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Downing Street.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι με την είδηση του θανάτου της βασίλισσας, η οποία αποτελεί τεράστιο σοκ για το έθνος και τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Τρας, η οποία ήταν και η τελευταία κυβερνητική αξιωματούχος που συνάντησε τη Βρετανίδα μονάρχη λίγο πριν από το θάνατό της.

Περιγράφει τη βασίλισσα ως «βράχο πάνω στον οποίο χτίστηκε η σύγχρονη Βρετανία», η κυρία Τρας σημείωσε: «Η Βρετανία είναι η σπουδαία χώρα που είναι σήμερα εξαιτίας της».

Είπε ότι η βασίλισσα αποτέλεσε προσωπική έμπνευση για την ίδια καθώς και για πολλούς Βρετανούς.

«Η αφοσίωσή της στο καθήκον αποτελεί παράδειγμα για όλους μας», υπογράμμισε η κυρία Τρας.

«Ο Θεός σώζει τον βασιλιά», υπογράμμισε η κυρία Τρας στο τέλος της ομιλίας της. Η ίδια ολοκλήρωσε την ομιλία της με μια έκκληση «να ενωθούμε όλοι πίσω από τον Κάρολο, τον νέο βασιλιά της Βρετανίας».

«Του προσφέρουμε την πίστη και την αφοσίωσή μας, όπως ακριβώς η μητέρα του αφιέρωσε τόσα πολλά σε τόσους πολλούς για τόσο πολύ καιρό», δήλωσε η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Με το πέρασμα της δεύτερης ελισαβετιανής εποχής, εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή στην υπέροχη ιστορία της μεγάλης μας χώρας. Ακριβώς όπως θα επιθυμούσε η Μεγαλειότητά της: λέγοντας τις λέξεις "Ο Θεός να σώζει τον βασιλιά"».

Δείτε στο liveblog του CNN Greece όλες τις εξελίξεις από τη Μεγάλη Βρετανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ