ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανικά ΜΜΕ: Ο Κάρολος ζήτησε από το Χάρι να μη φέρει την Μέγκαν στο Μπαλμόραλ

Βρετανικά ΜΜΕ: Ο Κάρολος ζήτησε από το Χάρι να μη φέρει την Μέγκαν στο Μπαλμόραλ
Η ανακοίνωση του Χάρι ότι θα πραγματοποιούσε μόνος το ταξίδι προκάλεσε ανακούφιση στο παλάτι (AP Photo/Martin Meissner)

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ δεν ένωσε την οικογένειά της, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, που αναφέρουν ότι ο Κάρολος, ζήτησε από το γιο του Χάρι να μην φέρει τη Μέγκαν Μαρκλ στο Κάστρο Μπαλμόραλ τις τελευταίες ώρες της μονάρχη.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Κάρολος είπε στον πρίγκιπα Χάρι να μην φέρει τη Μέγκαν Μαρκλ στο Κάστρο Μπαλμόραλ όπου η βασίλισσα άφησε την τελευταία της πνοή.

Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, βρισκόταν ήδη στη Βρετανία όταν απεβίωσε η μακροβιότερη μονάρχης της χώρας και αρχικά είχε ειπωθεί ότι θα πήγαιναν και οι δύο στο Μπαλμόραλ.

Αυτό προκάλεσε αναταραχή στο παλάτι, καθώς θεωρήθηκε «ακατάλληλο» να παρευρεθεί η Μέγκαν σε μια τόσο θλιβερή στιγμή για την οικογένεια.

Η εφημερίδα Sun, αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Χάρι βρισκόταν στο Frogmore Cottage όταν έλαβε κλήση από τον πατέρα του, που του ζήτησε να μην φέρει τη Μέγκαν.

«Ο Κάρολος είπε στον Χάρι ότι δεν ήταν σωστό ή κατάλληλο για τη Μέγκαν να βρίσκεται στο Μπαλμόραλ σε μια τόσο βαθιά θλιβερή στιγμή», είπε μια πηγή στην εφημερίδα.

«Του επισημάνθηκε ότι η Κέιτ δεν θα πήγαινε και ότι τα άτομα θα έπρεπε πραγματικά να περιοριστούν στην πιο στενή οικογένεια. Ο Κάρολος κατέστησε πολύ, πολύ σαφές ότι η Μέγκαν δεν θα ήταν ευπρόσδεκτη».

Η Telegraph ανέφερε ότι ο Χάρι δεν κλήθηκε αρχικά όπως όλα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας για να μεταβούν στο Μπαλμόραλ.

«Είναι πολύ δύσκολο να αφιερώνεις πολύ χρόνο με κάποιον που ξέρεις ότι πρόκειται να δημοσιεύσει ένα ενδεικτικό βιβλίο για σένα», αναφέρει μια πηγή.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν είχαν σκεφτεί ότι η Κέιτ, δεν θα ήταν εκεί, και όταν τους επισημάνθηκε ότι δεν θα ήταν, συνειδητοποίησαν πόσο άσχημα φαινόταν. Και άλλοι, ότι απαγορεύτηκε στη Μέγκαν να πάει, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι η Κέιτ έμεινε στο σπίτι.

Πάντως, η ανακοίνωση του Χάρι ότι θα πραγματοποιούσε μόνος το ταξίδι προκάλεσε ανακούφιση στο παλάτι.

Σημειώνεται ότι μόνο τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της Ελισάβετ –ο Κάρολος και η Άννα– ήταν παρόντες όταν πέθανε η βασίλισσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ