Ουκρανία: Αποσύρονται ρωσικές δυνάμεις από το Ιζιούμ και την Μπαλακλίγια
Ανανεώθηκε:
Η κατάσταση είναι «δύσκολη» στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, παραδέχτηκε σήμερα ο φιλορώσος αυτονομιστής ηγέτης Ντένις Πουσίλιν, μετά την ανακοίνωση του Κιέβου για σημαντικές στρατιωτικές επιτυχίες στην αντεπίθεση που εξαπέλυσε.
Στο Λιμάν, που έπεσε στα τέλη Μαΐου στα χέρια των Ρώσων, «η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, όπως και σε ορισμένες άλλες κοινότητες στη βόρεια Δημοκρατία» του Ντονέτσκ, είπε ο Πουσίλιν, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram.
Τι διέταξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι διέταξε τις ρωσικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από την περιοχή γύρω από την πόλη Ιζιούμ, στην επαρχία του Χαρκόβου, για να ενισχύσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε άλλα σημεία στο γειτονικό Ντονέτσκ.
Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού οι Ουκρανοί, στην ταχεία προέλασή τους, ανακατέλαβαν το Κουπιάνσκ, έναν σιδηροδρομικό κόμβο από τον οποίο ανεφοδιάζονταν οι ρωσικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Ουκρανία, αποκόπτοντας έτσι χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες.
«Για να επιτευχθούν οι δεδηλωμένοι στόχοι της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης για την απελευθέρωση του Ντονμπάς, αποφασίστηκε να ανασυνταχθούν οι ρωσικές δυνάμεις που σταθμεύουν στις περιοχές της Μπαλακλίγια και του Ιζιούμ ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Επικοινωνία Ζελένσκι και Μακρόν για τη Ζαπορίζια «Πολύ ανησυχητική» η κατάσταση
Ανάβυσσος: Σε κρίσιμη κατάσταση στο «Αγία Σοφία» 4χρονο παιδί - Βρισκόταν σε πισίνα
17:18
Γιώργος Μαζωνάκης: Νέα ντοκουμέντα για τα 42 λεπτά πλασμαφαίρεσης και οι εικόνες μέσα από το ιατρείο
17:05
Φωτιά στην Πάρο: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς
16:53
Αναποφάσιστος ο Πούτιν για τη συμμετοχή του στη G20 στο Μαϊάμι τον Δεκέμβριο
16:41