ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Τέσσερις στρατιώτες νεκροί στο Ιράκ από ανταλλαγή πυρών

Τουρκία: Τέσσερις στρατιώτες νεκροί στο Ιράκ από ανταλλαγή πυρών
Η Τουρκία διεξήγαγε πολεμική επιχείρηση στα σύνορα AP Photo/Baderkhan Ahmad

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από ανταλλαγή πυρών με ενόπλους στο Βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, το περιστατικό έγινε σε μία περιοχή στην οποία, η Τουρκία διεξήγαγε πολεμική επιχείρηση στα σύνορα.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Ιράκ ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν, τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις εντός του ιρακινού εδάφους εφόσον οι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν παραμένουν εκεί.

Η επίσκεψη του κ. Φιντάν στη Βαγδάτη ήρθε λιγότερο από δύο μήνες αφότου το Ιράκ εξέφρασε την ανησυχία του για τις τουρκικές επιχειρήσεις στην αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία έχει «επεκτατικούς» στόχους πίσω από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις της στο ιρακινό έδαφος.

Η καταγγελία του Ιράκ στο Συμβούλιο Ασφαλείας ήρθε ως απάντηση στον τουρκικό βομβαρδισμό τον Ιούλιο που σκότωσε εννέα Ιρακινούς πολίτες στην επαρχία Ντουχόκ, προκαλώντας εθνική οργή στη χώρα.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ιρακινού υπουργείου Άμυνας τον Ιούλιο, ο τουρκικός στρατός έχει εισέλθει σε βάθος 105 χιλιομέτρων στο έδαφος του Ιράκ και έχει πάνω από 4.000 στρατιώτες εντός της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ