«Νιώθω το βάρος της ιστορίας»: Πρώτη ομιλία του βασιλιά Καρόλου στο βρετανικό Κοινοβούλιο
Ανανεώθηκε:
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση ως μονάρχης στο Κοινοβούλιο, όπου τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων του εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.
Ο βασιλιάς απεύθυνε μια σύντομη ομιλία, ενώ αργότερα σήμερα, θα μεταβεί αεροπορικώς στο Εδιμβούργο, όπου βρίσκεται το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.
«Το κοινοβούλιο είναι το ζωντανό όργανο της δημοκρατίας μας. Είμαι βαθιά ευγνώμων για τα συλλυπητήρια που μου υποβλήθηκαν και που δείχνουν με τόσο συγκινητικό τρόπο τι σήμαινε η Βασίλισσα για όλους μας», δήλωσε ο Κάρολος.
Παραθέτοντας ένα σαιξπηρικό απόσπασμα που αναφέρεται στη βασίλισσα Ελισάβετ Α', σημείωσε πως η μητέρα του υπήρξε «ένα πρότυπο για όλους τους εν ζωή πρίγκιπες».
Ο Βασιλιάς Κάρολος είπε επίσης, ότι «δεν μπορώ παρά να νιώσει το βάρος της ιστορίας που μας περιβάλλει και μας θυμίζει τις ζωτικής σημασίας κοινοβουλευτικές παραδόσεις, στις οποίες αφιερώνονται οι βουλευτές».
«Το κοινοβούλιο είναι το ζωντανό όργανο της δημοκρατίας μας», είπε και τόνισε ότι η σύνδεση με την «αγαπημένη μου αείμνηστη μητέρα» φαίνεται παντού γύρω , από το σιντριβάνι Silver Jubilee μέχρι το ηλιακό ρολόι στην αυλή του Old Palace που σηματοδοτεί το Χρυσό Ιωβηλαίο της.
Η Chiara Mastroianni για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το μουσικό υπερθέαμα «Dream Requiem»
16:50
Κόντρα Πλεύρη - Κωνσταντοπούλου για το μεταναστευτικό: «Και τον Θεμιστοκλή θα κατηγορούσατε για push back» - «Οι θέσεις σας είναι γνωστές»
16:43
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 115 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Ιανουάριο
16:36
Ζελέσνκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ανταλλάξει drones με πολωνικά μαχητικά
16:32