EgyptAir: Πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού «βλέπει» η Stratfor
Το αεροσκάφος Airbus A320 της EgyptAir είναι πιθανό να επλήγη από πύραυλο εδάφους–αέρος, εκτίμησε η αμερικανική εταιρεία αναλύσεων Stratfor με σημερινό της ενημερωτικό δελτίο.
Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ενημερωτικό της δελτίο:
Το πλήγμα από έναν πύραυλο εδάφους–αέρος είναι επίσης πιθανό, αν και οι εξτρεμιστές στην Αίγυπτο και σε κοντινές περιοχές δεν πιστεύεται ότι έχουν πρόσβαση σε πυραύλους ικανούς να πλήξουν ένα αεροσκάφος σε αυτό το υψόμετρο.
Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MS804 από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ (Charle de Gaulle) του Παρισιού προς το Κάιρο της Αιγύπτου με 66 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το πρωί σήμερα ενώ βρισκόταν δέκα μίλια εντός του εναέριου χώρου της Αιγύπτου.
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί μια καταστροφική βλάβη της ατράκτου», αναφέρεται στο δελτίο.
Το πιο πιθανό σενάριο
Σύμφωνα με τη Stratfor, η πιο προφανής εκδοχή για τα αίτια της συντριβής είναι η πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στο αεροσκάφος.
Λιγότερο πιθανή κατά τις εκτιμήσεις της είναι μια μηχανική βλάβη που σημειώθηκε σε ύψος πλεύσης 37.000 ποδών, καθώς αφενός μια τέτοια βλάβη συνήθως συμβαίνει κατά της πορεία απογείωσης ή προσγείωσης –όταν υπάρχει μεγαλύτερη καταπόνηση του αεροσκάφους.
Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον Ασπρόπυργο με 9 συλλήψεις - Αποξηλώθηκαν καλώδια για ρευματοκλοπή
16:26
ΗΠΑ-Ιράν: Στο Ομάν αναμένεται να διεξαχθούν οι συνομιλίες Ουάσιγκτον και Τεχεράνης
16:17
Συνελήφθη 21χρονος για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ηλικιωμένου τον Ιούνιο του 2025
16:09
Νερό: Η αστείρευτη πηγή ενέργειας του ανθρώπου, χωρίς επεξεργασία, χωρίς αλλοίωση
16:07