ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε δεύτερη μαθήτρια που είχε απαχθεί από την Μπόκο Χαραμ

Βρέθηκε δεύτερη μαθήτρια που είχε απαχθεί από την Μπόκο Χαραμ
Η Αμίνα Ντάρσα Νκέκι, το πρώτο κορίτσι που διασώθηκε REUTERS/Afolabi Sotunde

Διασώθηκε ένα ακόμη κορίτσι που ήταν ανάμεσα σε περισσότερες από 200 μαθήτριες που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ πραγματοποιώντας έφοδο σε σχολείο της βορειοανατολικής πόλης της Νιγηρίας Τσίμποκ πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νιγηριανού στρατού. 

Ο Σάνι Ούσμαν δήλωσε ότι το κορίτσι βρέθηκε ανάμεσα σε 97 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν όμηροι από την Μπόκο Χαράμ και οι οποίοι απελευθερώθηκαν την Πέμπτη το πρωί μετά από συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και τζιχαντιστών στην πολιτεία Μπόρνο.

Η Αμίνα Ντάρσα Νκέκι, το πρώτο κορίτσι που διασώθηκε, βρέθηκε από στρατιώτες κι εντοπίστηκε στο δάσος της Σαμπίσα, στην Πολιτεία Μπόρνο, που θεωρείται ένα από τα τελευταία προπύργια της Μπόκο Χαράμ, όπως ανέφερε ο Τσαμπίντο Χοσέα Αμπάνα, ένας από τους εκπροσώπους του κινήματος "Bring Back Our Girls" ("Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας") στο Τσίμποκ.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι μεταξύ των διασωθέντων είναι ένα κορίτσι που πιστεύεται ότι είχε απαχθεί από το δημοτικό σχολείο του Τσίμποκ,» δήλωσε ο Ουσμάν, προσθέτοντας ότι λαμβάνει ιατρική φροντίδα.

Ο ίδιος είπε ότι το όνομά της είναι Σερα Λούκα κι ότι κατάγεται από την βορειοανατολική πόλη Μανταγκάλι, της πολιτείας Ανταμάγουα, που συνορεύει με το Μπόρνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το κορίτσι φέρεται να έχει δώσει πληροφορίες για ακόμη τρία κορίτσια που έχουν καταφέρει να διαφύγουν.

Σύμφωνα με την ακτιβιστική οργάνωση #Bringbackourgirls, η Αμίνα, το πρώτο κορίτσι που βρέθηκε, είπε πως τα υπόλοιπα κορίτσια φυλάσσονταν από πολλούς στρατιώτες στην Σαμπίσα.

Η Αμίνα βρέθηκε μαζί με το τεσσάρων μηνών μωρό της και σύμφωνα με τους στρατιώτες έχουν συλλάβει έναν τζιχανιτστή της Μπόκο Χαράμ, ο οποίος δηλώνει άντρας της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ