ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου για ΕΕ: Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν και θα κρυώσουν

Τσαβούσογλου για ΕΕ: Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν και θα κρυώσουν
Ειρωνικά σχόλια για την ασυμφωνία των κρατών – μελών να καταλήξουν σε συμφωνία για την ενεργειακή κρίση (AP Photo/Darko Bandic)

Με ιδιαίτερα ειρωνικά σχόλια αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρει μια λύση για την ενεργειακή κρίση ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατηγόρησε τις Βρυξέλλες για έλλειψη οράματος και… ζήλια.

«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αξιωματούχος.

Υποστήριξε δε, πως αν η Ε.Ε. είχε κινηθεί μαζί με την Τουρκία και είχε αφήσει «στην άκρη την αλαζονεία της» τότε θα ήταν ένας παγκόσμιος παίκτης που θα χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι.

«Όμως δεν έχουν όραμα. Η αλαζονεία, η ζήλεια τους τυφλώνει. Τα λέω και στους ίδιους. Δείτε τώρα, έρχεται ο χειμώνας. Κυρίως οι χώρες της Ευρώπης αναρωτιούνται πώς θα περάσουν το χειμώνα; Πόσο κρύο θα έχει; Κάποιες χώρες βάζουν ανώτατο όριο στους θερμοστάτες. Κάποιες στους 19 (βαθμούς Κελσίου), κάποιες στους 20. Ο Θεός να τους βοηθήσει. Εγώ στους 20 κρυώνω» δήλωσε ο ίδιος.

Έσπευσε δε να προσθέσει πως η Τουρκία δεν θα ζητήσει κανένα πρόβλημα με το φυσικό αέριο, λόγω των πολιτικών της Άγκυρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ