ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir:Βρήκε συντρίμμια του αεροσκάφους, λέει ο στρατός της Αιγύπτου

EgyptAir:Βρήκε συντρίμμια του αεροσκάφους, λέει ο στρατός της Αιγύπτου

Ο στρατός της Αιγύπτου ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι βρήκε συντρίμμια της πτήσης της EgyptAir 290 χιλιόμετρα βορείως της Αλεξάνδρειας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δυνάμεις του Ναυτικού "σαρώνουν" την περιοχή στην προσπάθεια να εντοπιστεί το μαύρο κουτί του αεροσκάφους ενώ έχουν ήδη βρεθεί κάποια από τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το ελληνικό Πεντάγνωνο, μόλις 5 μίλια από το σημείο όπου χάθηκε το στίγμα του αεροπλάνου οι αιγύπτιοι εντόπισαν ένα ανθρώπινο μέλος, ένα κάθισμα και μία αποσκευή. Ήδη στην περιοχή σπεύδουν σκάφη του αιγυπτιακού ναυτικού προκειμένου να ενταθεί η έρευνα.

Πύραυλος ή βόμβα έριξε το αεροπλάνο

Πύραυλος ή βόμβα είναι ο πιθανότερο λόγος συντριβής του αεροπλάνου της EgyptAir σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας αναλύσεων Stratfor. Σύμφωνα με τη Stratfor, η πιο προφανής εκδοχή για τα αίτια της συντριβής είναι η πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στο αεροσκάφος.

Το πλήγμα από έναν πύραυλο εδάφους–αέρος είναι επίσης πιθανό, αν και οι εξτρεμιστές στην Αίγυπτο και σε κοντινές περιοχές δεν πιστεύεται ότι έχουν πρόσβαση σε πυραύλους ικανούς να πλήξουν ένα αεροσκάφος σε αυτό το υψόμετρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ