ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβόλησε και σκότωσε τον 3χρονο γιο του «γιατί δεν σταματούσε να χοροπηδά στο κρεβάτι»

Πυροβόλησε και σκότωσε τον 3χρονο γιο του «γιατί δεν σταματούσε να χοροπηδά στο κρεβάτι»
Joe Raedle/Getty Images/Ideal Images

Ακόμα ένα περιστατικό που αποδεικνύει ότι με την ισχύουσα νομοθεσία, όταν ένα όπλο πέφτει σε λάθος χέρια, οι συνέπειες μπορεί να είναι ολέθριες, σημειώθηκε στις ΗΠΑ.

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, ο 18χρονος Τζορτζ Κότι Ουέιμαν βρισκόταν μαζί με τον 3χρονο θετό γιο του Ντομινίκ Τραχουάν Κάστρο και κάποια άλλα άτομα αγνώστων στοιχείων, στο τροχόσπίτό του, στη μικρή πόλη Μπελεβιού, κοντά στην Οκλαχόμα.

Ένα τηλεφώνημα στη γραμμή έκτακτης ανάγκης (911) είχε ως αποτέλεσμα να μεταβεί στο σημείο ασθενοφόρο που παρέλαβε τον μικρό Ντομινίκ σοβαρά τραυματισμένο. Έφερε τραύμα από σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο που απείχε 65 χιλιόμετρα μακριά από το Μπελεβιού. Το τρίχρονο αγοράκι δεν τα κατάφερε κι όταν το ελικόπτερο αφίχθη στο νοσοκομείο ο Τζορτζ είχε ήδη ξεψυχήσει.

Όπως γράφει η Washington Post, στις πρώτες τους καταθέσεις, αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο τροχόσπιτο, είπαν στους αστυνομικούς ότι καθώς το παιδί χοροπηδούσε στο κρεβάτι, έχασε την ισορροπία του, έπεσε προς τα πίσω και τελικά χτύπησε με το κεφάλι στο όπλο με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει και να το τραυματίσει θανάσιμα.

Έπειτα, όμως, από περαιτέρω συνεντεύξεις και έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί αποδείχθηκε ότι μόνο σε ατύχημα δεν οφείλεται ο θάνατος του μικρού Τζορτζ. Όπως, λοιπόν, προέκυψε και τελικά επιβεβαίωσαν και οι αυτόπτες μάρτυρες, ο πατέρας του Τζορτζ, ο οποίος είχε ξαπλώσει για να ξεκουραστεί, εκνευρίστηκε με το παιχνίδι του μικρού και τον προειδοποίησε να σταματήσει να χοροπηδά γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τον πυροβολούσε. Το παιδί συνέχισε το παιχνίδι και τελικά δέχθηκε μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού... Ο Ουέμιαν κρατείται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και η εγγύησή του έχει οριστεί στα 505.000 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ