ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Γερμανία: Αστυνομικοί κάνουν ρατσιστικά σχόλια ενώ συλλαμβάνουν βίαια έναν πατέρα

Σάλος στη Γερμανία: Αστυνομικοί κάνουν ρατσιστικά σχόλια ενώ συλλαμβάνουν βίαια έναν πατέρα
Ένας αστυνομικός ακούγεται να λέει στην οικογένεια μεταναστών: «Βρίσκεστε στη χώρα μας. Πρέπει να συμπεριφέρεστε σύμφωνα με τους νόμους μας» AP Photo (File)

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να συλλαμβάνουν βίαια έναν μετανάστη μπροστά στα τρομοκρατημένα παιδιά του και την σύζυγό του, ενώ κάνουν και ρατσιστικά σχόλια.

Στο βίντεο, που κοινοποιήθηκε από έναν βουλευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει δύο αστυνομικούς να παλεύουν με έναν άνδρα στο πάτωμα, στο σπίτι του στο Βερολίνο, ενώ τα παιδιά του κλαίνε και η γυναίκα του παρακαλεί τους αστυνομικούς να μην του κάνουν κακό.

Ένας από τους αστυνομικούς ακούγεται να φωνάζει στη γυναίκα: «Αυτή είναι η γη μου και είσαι φιλοξενούμενη εδώ».

Λίγο αργότερα στο βίντεο, ο αξιωματικός λέει στην οικογένεια μεταναστών: «Βρίσκεστε στη χώρα μας. Πρέπει να συμπεριφέρεστε σύμφωνα με τους νόμους μας».

Συνεχίζοντας τις απειλές του, ο αξιωματικός λέει επίσης στη γυναίκα: «Βούλωσέ το, μη με ξανααγγίξεις. Αλλιώς θα σε πάω φυλακή».

Ξεκίνησε έρευνα

Σύμφωνα με το Anadolu, η αστυνομία του Βερολίνου ανέφερε σε επίσημη δήλωση την Τρίτη ότι η έρευνα ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή για έναν αστυνομικό με την υποψία ότι έκανε ξενοφοβικά σχόλια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αστυνομικοί επισκέφθηκαν το διαμέρισμα νωρίς το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου, ακολουθώντας ένταλμα σύλληψης του άνδρα, ο οποίος κατηγορήθηκε για δόλια λήψη επιδομάτων.

Ο άνδρας φέρεται να αντιστάθηκε στη σύλληψη και στη συνέχεια προσήχθη στο έδαφος από τους αστυνομικούς. Επιπλέον, του πέρασαν χειροπέδες.

Στη συνέχεια, η σύζυγος του άνδρα προσπάθησε να τον απελευθερώσει από τους αστυνομικούς, αλλά εμποδίστηκε, ανέφερε η έκθεση.

Μετά το περιστατικό, το ζευγάρι κατέθεσε μήνυση κατά των αστυνομικών για χρήση υπερβολικής βίας και ξενοφοβικές προσβολές. Έδωσαν και βίντεο στις αρχές ως απόδειξη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας του Βερολίνου ανέφερε ότι η καταγγελία του ζευγαριού ελήφθη από τμήμα που δεν εμπλέκεται στη σύλληψη.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ