ΚΟΣΜΟΣ

Ιορδανία: Στους 14 ανέρχονται οι νεκροί από το κτήριο που κατέρρευσε στο Αμμάν

Ιορδανία: Στους 14 ανέρχονται οι νεκροί από το κτήριο που κατέρρευσε στο Αμμάν
Ένα βρέφος κι ένας 45χρονος άνδρας κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα ερείπια του κτηρίου τις προηγούμενες ημέρες (AP Photo/Raad Al-Adayleh)

Συνολικά 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους έπειτα από την κατάρρευση τετραώροφου κτηρίου στο Αμμάν της Ιορδανίας ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, ολοκληρώθηκαν σήμερα Σάββατο (17/9).

«Τα σωστικά συνεργία κατάφεραν να ανασύρουν έναν νεκρό σήμερα, ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 14 νεκρούς», δήλωσε ο Αμέρ αλ Σαρτάουι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όλοι όσοι ήταν εγκλωβισμένοι στα ερείπια του κτηρίου έχουν εντοπιστεί, νεκροί ή ζωντανοί, και κατά συνέπεια ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αναζήτησης.

Ιατρική πηγή επεσήμανε ότι το τελευταίο θύμα που εντοπίστηκε ήταν μία γυναίκα, ενώ τα πτώματα των δύο κοριτσιών της είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια τις προηγούμενες ημέρες.

Το τετραώροφο κτήριο κατέρρευσε στη συνοικία Τζάμπαλ αλ Ουεϊμπντέχ, μία από τις παλαιότερες του Αμμάν.

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν δύο ανθρώπους ζωντανούς 24 ώρες μετά το συμβάν. Πρόκειται για ένα βρέφος 4 μηνών και έναν 45χρονο άνδρα.

Εκατοντάδες μέλη της πολιτικής προστασίας συμμετείχαν στις έρευνες, σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας Χάτεμ Τζαμπέρ.

Η εισαγγελία έχει ζητήσει τη σύλληψη τριών ατόμων στο πλαίσιο της έρευνας για την τραγωδία, ανάμεσά τους ο υπεύθυνος της πολυκατοικίας και δύο άνθρωποι που συμμετείχαν στις εργασίες ανακαίνισης που γίνονταν στο κτήριο, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Petra.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ