ΚΟΣΜΟΣ

Πρωταθλητής Ευρώπης στο Τάε Κβον Ντο ο αδελφός του μακελάρη των Βρυξελλών

Πρωταθλητής Ευρώπης στο Τάε Κβον Ντο ο αδελφός του μακελάρη των Βρυξελλών
Twitter / PushMaroc

Ο Βέλγος Μουράντ Λααχραουί, αδελφός ενός από τους δύο τζιχαντιστές που πραγματοποίησαν στς 22 Μαρτίου την επίθεση καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Τάε Κβον Ντο κατά το 22ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών που διεξάγεται στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Ο Μουράντ Λααχραουί, 21 ετών, μικρότερος αδελφός του Ναζίμ Λααχραουί, επικράτησε χθες βράδυ στον τελικό της κατηγορίας των 54 κιλών του Ισπανού Χεσούς Τορτόσα (6-3).

Έχοντας ήδη κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στη θερινή Πανεπιστημιάδα το 2015, ο Μουράντ Λααχραουί, ο οποίος έχει προκριθεί για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Ρίο, πρόσφερε στο Βέλγιο και ένα πρώτο μετάλλιο σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις των Βρυξελλών, ο αθλητής του ταε κβον ντο είχε καταδικάσει κατηγορηματικά τη δράση του αδελφού του, για τον οποίο, οι ερευνητές υποπτεύονται ότι ήταν ο πυροτεχνουργός των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Καθώς οι δημοσιογράφοι του ζητούσαν συνεχώς να κάνει δηλώσεις, ο Μουράντ Λααχραουί είχε δώσει συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας εξήγησε πως ήταν «συντετριμμένος».

Δεν είχε επαφή με τον αδελφό του αφότου αυτός ο τελευταίος είχε φύγει για τη Συρία, τον Φεβρουάριο του 2013. «Δεν επιλέγεις την οικογένειά σου», είχε τονίσει στους δημοσιογράφους.

Στη συνέντευξη αυτή είχε ζητήσει επίσης να μην συσχετίζουν την οικογένειά του, η οποία προσπαθούσε "να γυρίσει σελίδα", με τις αιματηρές αυτές επιθέσεις.

Ο νεαρός αθλητής είχε απαντήσει σύντομα και χωρίς εμφανή συγκίνηση στις πολυάριθμες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. «Δεν έχω ιδέα γιατί ο αδελφός μου πέρασε στην τρομοκρατία. Δεν είδαμε κάποια αλλαγή όταν ριζοσπαστικοποιήθηκε», είχε πει, διευκρινιζοντας ότι ο αθλητισμός τον είχε απομακρύνει από τον μεγαλύτερο αδελφό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ