ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γάλλος Spiderman έγινε 60 χρόνων και το γιόρτασε σκαρφαλώνοντας σε ουρανοξύστη 48 ορόφων

Ο Γάλλος Spiderman έγινε 60 χρόνων και το γιόρτασε σκαρφαλώνοντας σε ουρανοξύστη 48 ορόφων
Ο Ρομπέρ, ο οποίος κατά καιρούς έχει σκαρφαλώσει σε μερικά από τα υψηλότερα κτήρια του πλανήτη, ανέβηκε στον ουρανοξύστη Tour TotalEnergies χωρίς κανέναν ιμάντα AP Photo/Rafael Yaghobzadeh

Με εντυπωσιακό τρόπο αποφάσισε να γιορτάσει τα 60 του χρόνια, ο Αλέν Ρομπέρ, ο Γάλλος αναρριχητής γνωστός ως «SpiderMan», σκαρφαλώνοντας έναν ουρανοξύστη 48 ορόφων στο Παρίσι χωρίς κανένα δίχτυ ασφαλείας. 

Ο Ρομπέρ, ο οποίος κατά καιρούς έχει σκαρφαλώσει σε μερικά από τα υψηλότερα κτήρια του πλανήτη, συχνά χωρίς άδεια και με μπλεξίματα με τις αρχές, ανέβηκε στον ουρανοξύστη Tour TotalEnergies χωρίς κανέναν ιμάντα.

«Θέλω να στείλω στους ανθρώπους το μήνυμα ότι το να γίνεις 60 ετών δεν είναι τίποτα. Εξακολουθείς να μπορείς να κάνεις σπορ, να είσαι ενεργός και να κάνεις φοβερά πράγματα», είπε πριν ανέβει στο ύψους 187 μέτρων κτήριο.

Σύμφωνα με το BBC, όταν έφτασε στην κορυφή του πύργου, στον οποίο έχει σκαρφαλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν, συνελήφθη.

Αυτή τη φορά του πήρε, 60 λεπτά για να φτάσει στην κορυφή.

«Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου εδώ και κάτι χρόνια ότι όταν φτάσω στην ηλικία των 60, θα σκαρφαλώσω αυτόν τον ουρανοξύστη ξανά, γιατί τα 60 συμβολίζουν το έτος συνταξιοδότησης στη Γαλλία», είπε μετά το εγχείρημα.

Ο Ρομπέρ ήθελε επίσης να κάνει την αναρρίχηση για να ευαισθητοποιήσει για την ανάγκη ανάληψης δράσης για το κλίμα και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο Γάλλος Spiderman ξεκίνησε την αναρρίχηση το 1975, με τις προπονήσεις να γίνονται σε βραχώδεις ακτές, κοντά στην πόλη του. Ξεκίνησε να σκαρφαλώνει μόνος του δύο χρόνια αργότερα, το 1977 και γρήγορα θεωρήθηκε από τους μεγαλύτερους στο είδους του.

Έκτοτε, έχει σκαρφαλώσει σε πάνω από 150 πυργοειδείς κατασκευές στον κόσμο, όπως το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, που είναι και το υψηλότερο κτήριο του κόσμου, τον Πύργο του Άιφελ και το Γκόλντεν Γκέιτ Μπριτζ στο Σαν Φρανσίσκο.

Πάντως η αναρρίχηση πολλές φορές έχει καταλήξει στο αστυνομικό τμήμα, καθώς συλλαμβάνεται αφού, εκτός των άλλων, δεν χρησιμοποιεί και προστατευτικό εξοπλισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ