ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στην κηδεία ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στην κηδεία ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ
Ο 9χρονος Τζορτζ και η 7χρονη Σάρλοτ θα περπατήσουν πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ δίπλα στους γονείς τους Hannah McKay/Pool Photo via AP

Το «παρών» στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα δώσουν τελικά δύο από τα δισέγγονά της, παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ, ύστερα από πιέσεις που φέρεται να άσκησε το παλάτι. 

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας θα βρίσκονται ανάμεσα στα 2.000 άτομα που θα βρεθούν στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ για να αποχαιρετήσουν την 96χρονη μονάρχη, την οποία ο Τζορτζ και η Σάρλοτ αποκαλούσαν χαϊδευτικά «Gan Gan».

Σημειώνεται ότι, τα τρία παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα σε καμία εκδήλωση πένθους για τη βασίλισσα Ελισάβετ, με τους γονείς τους να επιλέγουν να τα κρατήσουν μακριά από αυτές τις τελετές.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, ωστόσο, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον υπέκυψαν στις πιέσεις του Παλατιού και έτσι στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα παραστούν ο 9 ετών Τζορτζ και η 7 ετών Σάρλοτ. Ο 4χρονος Λούις ωστόσο, δεν θα δώσει το «παρών».

Ο 9χρονος Τζορτζ και η 7χρονη Σάρλοτ θα περπατήσουν πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ δίπλα στους γονείς τους και θα τους ακολουθούν ο θείος τους, πρίγκιπας Χάρι, με τη σύζυγό του Μέγκαν Μάρκλ, καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ακριβώς πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ θα βρίσκεται ο βασιλιάς Κάρολος τον οποίο θα ακολουθούν ο σερ Τιμ Λόρενς, ο δούκας του Γιορκ, o πρίγκιπας Έντουαρντ με τη σύζυγό του και στη συνέχεια θα βρίσκονται ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ανώτεροι σύμβουλοι του Παλατιού ζήτησαν από το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν στον πρίγκιπα Τζορτζ να παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας, λόγω του ισχυρού συμβολικού μηνύματος που θα έστελνε, καθώς πλέον είναι ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου.

«Οι αυλικοί επιθυμούν οπωσδήποτε ο πρίγκιπας Τζορτζ να είναι στην κηδεία με κάποια ιδιότητα, έστω και μόνο για να καθησυχάσει το έθνος για τη σειρά διαδοχής», δήλωσε πηγή του Παλατιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ