ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Ποιοι ήταν οι επιβάτες και το πλήρωμα της μοιραίας πτήσης

EgyptAir: Ποιοι ήταν οι επιβάτες και το πλήρωμα της μοιραίας πτήσης
Συγγενείς των θυμάτων της πτήσης MS804 προσεύχονται στην κηδεία που πραγματοποιήθηκε σε τζαμί πλησίον του διεθνούς αεροδρομίου του Καΐρου, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 REUTERS/Stringer

Στο αεροσκάφος της EgyptAir, που χάθηκε στην ανατολική Μεσόγειο επέβαιναν 66 άνθρωποι –ενήλικες και παιδιά– από κάθε ήπειρο του κόσμου, πλην της Νοτίου Αμερικής. 

Η EgyptAir έχει ανακοινώσει ότι μέχρι να ενημερωθούν όλα τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων δεν θα αποκαλύψει τα ονόματα εκείνων που βρίσκονταν στη μοιραία πτήση.

Εδώ είναι ότι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τους επιβάτες του Airbus που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι–Κάιρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, σε αυτό επέβαιναν 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 2 Αυστραλοί και 2 Καναδοί, καθώς και ένας από τις ακόλουθες χώρες: την Αλγερία, το Βέλγιο, το Τσαντ, το Ιράκ, το Κουβέιτ, την Πορτογαλία, τη Σαουδική Αραβία, το Σουδάν και την Μ. Βρετανία.

Το πλήρωμα

Δέκα άνθρωποι στελέχωναν το πλήρωμα: δύο κυβερνήτες στο πιλοτήριο, πέντε αεροσυνοδοί και τρεις υπεύθυνοι ασφαλείας.

Μοχάμεντ Σαίντ Σουχκάιρ (Mohamed Said Shoukair)

Ο Σουκχάιρ ήταν ο πιλότος της αγνοούμενης πτήσης της EgyptAir MS804. Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αναφέρεται ότι εργαζόταν στην EgyptAir από το 2004 και ότι ζει στο Κάιρο.

«Είναι ένας πολύ καλά εκπαιδευμένος και πειθαρχημένος καπετάνιος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της EgyptAir, Αχμέτ Αντέλ (Ahmed Adel). «Είχε πολύ καλή φήμη και ήταν ένας καλός συνάδελφoς».

Ο κυβερνήτης είχε 6.275 ώρες πτήσης, συμπεριλαμβανομένων 2.101 ωρών στο Α320, το μοντέλο αεροσκάφους της συγκεκριμένης πτήσης.

Μοχάμεντ Μαμντούχ Αχμέντ Ασέμ (Mohamed Mamdouh Ahmed Assem)

Ο Ασέμ ήταν ο πρώτος αξιωματικός της πτήσης 804 της EgyptAir. Ζει στο Κάιρο και την Πέμπτη το βράδυ, ο λογαριασμός του στο Facebook είχε μετατραπεί σε χώρος μνήμης, καθώς μερικοί από τους φίλους του άλλαξαν την φωτογραφία του προφίλ τους με δικές του. Ο Ασέμ είχε 2.766 ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του.

Μιρβάτ Ζαχαρία Ζακί Μοχάμεντ (Mirvat Zaharia Zaki Mohamed)

Ο Μοχάμεντ ήταν ο επικεφαλής αεροσυνοδός της πτήσης 804.

Οι επιβάτες

Ανάμεσα στους 56 επιβάτες υπήρχαν δύο βρέφη και ένα παιδί.

Πασκάλ Χες (Pascal Hess)

O 51 ετών άνδρας από την Γαλλία, ήταν επιβάτης στο αεροσκάφος της πτήσης 804. Πήγαινε διακοπές στην Ερυθρά Θάλασσα με ένα φίλο του. Ήταν ανεξάρτητος φωτογράφος και εργαζόταν σε ένα τοπικό νοσοκομείο σε πόλη της Νορμανδίας.

Ρίτσαρντ Όσμαν (Richard Osman)

O υπουργός εξωτερικών της Αγγλίας επιβεβαίωσε ότι ο γεωλόγος Ρίτσαρντ Οσμάν, 40 ετών, ήταν ένας από τους επιβάτες της πτήσης.

Μάρβα Χαμντί (Marwa Hamdy)

Τα καναδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Χαμντί ήταν καναδικής εθνικότητας που ζούσε στο Κάιρο. Δημοσίευση από το σχολείο στο οποίο πηγαίνουν τα παιδιά της γράφει: «Μία αφοσιωμένη και στοργική μητέρα, η Μάρβα εκτιμάται από όσους είχαν την ευκαιρία να την γνωρίσουν. Οι δασκάλες των παιδιών της έγραψαν: «Η καρδιά μας και οι προσευχές μας πηγαίνουν προς εκείνη και την οικογένειά της».

Αμπντουλμόχσεν Αλ Μουτέιρι (Abdulmohsen al-Muteiri)

Η Κρατική Υπηρεσία Ειδήσεων του Κουβέιτ αναφέρει ότι ο Αλ Μουτέιρι ήταν ένας από τους επιβάτες της πτήσης 804. Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

Αχμέντ Χελάλ (Ahmed Helal)

Ο 40χρονος Χελάλ ήταν διευθυντής της μονάδας παραγωγής της εταιρείας Procter&Gamble στην Αμιένη της Γαλλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιούσε προσωπικό ταξίδι στην Αίγυπτο για να επισκεφθεί τον άρρωστο πατέρα του.

«Κατείχε εξαιρετικές ιδιότητες που τον έκαναν ένα μεγάλο ηγέτη, ένα μεγάλο τεχνικό, ένα σπουδαίο διευθυντή του εργοστασίου», δήλωσε ο Κρίστοφερ Ντουρόν (Christophe Duron), πρόεδρος της εταιρείας. Οι άνθρωποι στο εργοστάσιο τον περιέγραψαν ως έναν θερμό άνθρωπο με ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό του.

Αμγκάντ Αντίμπ (Amgad Adib)

Ιερέας, που συστήθηκε ως φίλος τoυ Αντίμπ, τον περιέγραψε ως ένα φιλάνθρωπο επιχειρηματία κοντά στα 50. «Ήταν σαν αδελφός και ο γιος μου», δήλωσε ο ιερέας, φεύγοντας από το κέντρο συντονισμού στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου.

Τζοάο Δαβίδ ε Σίλβα (Joao David e Silva)

Ο Σίλβα ειδικευόταν στις αναδυόμενες αγορές και εργαζόταν για την κατασκευαστική εταιρεία Mota-Engil. O 62χρονος ήταν παντρεμένος και είχε τέσσερα παιδιά. Η οικογένειά του ζει στη Λισαβόνα, όμως εκείνος λόγω της εργασίας του έμενε στο Γιοχάνεσμπουργκ, δήλωσε κυβερνητική πηγή της Πορτογαλίας. Η εταιρεία χωρίς να δώσει όνομα επιβεβαίωσε ότι ένας από τους υπαλλήλους της βρισκόταν στην πτήση.

What we know about passengers and crew on EgyptAir Flight 804

ΔΗΜΟΦΙΛΗ