ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Νέα βομβιστική επίθεση σε τζαμί στη Καμπούλ - Νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Αφγανιστάν: Νέα βομβιστική επίθεση σε τζαμί στη Καμπούλ - Νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Η έκρηξη σημειώθηκε στην Ουαζίρ Άκμπαρ Χαν, μια περιοχή που στο παρελθόν ανήκε στην «ουδέτερη ζώνη» της αφγανικής πρωτεύουσας AP Photo/Ebrahim Noroozi

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν από την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σε τέμενος της Καμπούλ, καθώς οι πιστοί εξέρχονταν από αυτό μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Η έκρηξη είναι η τελευταία σε μια σειρά αιματηρών επιθέσεων σε προσευχές της Παρασκευής σε τεμένη τους τελευταίους μήνες. H τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη σε ορισμένες από αυτές τις βομβιστικές επιθέσεις.

Η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA) ανέφερε, μέσω Twitter ότι, η βομβιστική επίθεση ήταν μια ακόμη «πικρή υπενθύμιση της συνεχιζόμενης ανασφάλειας και της τρομοκρατικής δραστηριότητας στο Αφγανιστάν».

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των νεκρών και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», πρόσθεσε η UNAMA.

«Μετά την προσευχή, όταν οι πιστοί έφευγαν από το τζαμί, σημειώθηκε η έκρηξη. Όλα τα θύματα είναι πολίτες, ο ακριβής αριθμός τους δεν είναι ακόμη γνωστός», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, ο Χαλίντ Ζαντράν.

Αργότερα επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι επτά, ανάμεσά τους ένα παιδί, ενώ 41 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην Ουαζίρ Άκμπαρ Χαν, μια περιοχή που στο παρελθόν ανήκε στην «ουδέτερη ζώνη» της αφγανικής πρωτεύουσας και όπου στεγάζονταν πολλές πρεσβείες ξένων χωρών και τα γραφεία του ΝΑΤΟ, αλλά που σήμερα ελέγχεται από τους κυβερνώντες Ταλιμπάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ