Συρία: Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες - Συνολικά 86 νεκροί
Στους 86 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη βύθιση σκάφους που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά των ακτών της Συρίας, όπως μετέδωσε σήμερα η συριακή κρατική τηλεόραση.
Το σκάφος αυτό στο οποίο επέβαιναν μετανάστες είχε αποπλεύσει αυτήν την εβδομάδα από τον Λίβανο.
Οι συριακές αρχές άρχισαν να εντοπίζουν πτώματα στη θάλασσα στα ανοικτά της Ταρτούς την Πέμπτη το βράδυ (22/9). Το υπουργείο Μεταφορών της Συρίας είχε ανακοινώσει επικαλούμενο επιζώντες ότι το πλοιάριο είχε αποπλεύσει από τη Μίνιεχ στον βόρειο Λίβανο την Πέμπτη με 120 έως 150 επιβαίνοντες με προορισμό την Ευρώπη.
Λόγω της οικονομικής κρίσης στο Λίβανο, καθώς πρόκειται για μία από τις χειρότερες στον κόσμο από το 1850, πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα. Εκτός από τους Λιβανέζους, στα πλοιάρια επιβαίνουν συχνά άνθρωποι που είναι ήδη πρόσφυγες από τη Συρία και την Παλαιστίνη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε καθεστώς κατάσχεσης το πλοίο Sea-Watch 3 στην Ιταλία - Είχε διασώσει εκατοντάδες μετανάστες
Πύλος: Σώοι 92 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 37 παιδιά - Τρεις συλλήψεις από το Λιμενικό
SPONSORED
Τραγωδία στην Πρέβεζα: Νεκρή 34χρονη μητέρα μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο
20:09
Πρωθυπουργός Λεκορνί για Μέση Ανατολή: «Aυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει»
19:57
Ιράν: 28χρονη γέννησε στη φυλακή και εκτελέστηκε για τη δολοφονία του συζύγου της
19:49
Το Ισραήλ επεκτείνει τις επιχειρήσεις στο Λίβανο πέρα από την «κίτρινη γραμμή»
19:41