ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ

Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ
Με τους υπόλοιπους βραβευμένους συντελεστές της ταινίας «Στη φωλιά του Κούκου» το 1976 AP Photo

Η ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ, η οποία είχε τιμηθεί με Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία του 1975 «Στη Φωλιά του Κούκου» του Μίλος Φόρμαν, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών στη Γαλλία, μετέδωσε αργά χθες Παρασκευή το βράδυ το Associated Press.

Η Φλέτσερ πέθανε στον ύπνο της, έχοντας γύρω της την οικογένειά της, στο σπίτι της στο Μοντιρός στη νότια Γαλλία, δήλωσε ο ατζέντης της Νταβίντ Σαούλ στο πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να διευκρινίσει σχετικά με τα αίτια θανάτου της.

Ο Άντριου Μπικ, ο γιος της, δήλωσε στο The Hollywood Reporter ότι η Φλέτσερ πέθανε την Παρασκευή από φυσικά αίτια. Η Φλέτσερ είχε αντιμετωπίσει δύο φορές καρκίνο του μαστού.

Το Reuters δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής να επικοινωνήσει με τον ατζέντη της ή τον γιο της για να σχολιάσουν.

Η ηθοποιός είχε τιμηθεί με το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου το 1976 για την ενσάρκωση της αδίστακτης νοσοκόμας Μίλντρεντ Ράτσετ στην ταινία «Στη Φωλιά του Κούκου» του Μίλος Φόρμαν, η οποία είχε επίσης κερδίσει Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Α' Ανδρικού Ρόλου και Καλύτερου Σεναρίου.

Στην ομιλία της το βράδυ της βράβευσής της, χρησιμοποίησε την νοηματική γλώσσα για να ευχαριστήσει τους κωφούς γονείς της και ευχαρίστησε το κοινό που την μισούσε.

Η Φλέτσερ, η οποία είχε γεννηθεί στις 22 Ιουλίου του 1934 στο Μπέρμιγχαμ στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της.

Είχε παντρευτεί τον ηθοποιό Τζέρι Μπικ στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και είχε αποκτήσει μαζί του δύο γιους, τον Τζον και τον Άντριου. Το 1977 είχε πάρει διαζύγιο με τον Μπικ, σύμφωνα με το Associated Press.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ