ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στην Ιαπωνία

Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στην Ιαπωνία
REUTERS/Yuri Gripas

Για την Ασία αναχώρησε το Σάββατο  ο Μπαράκ Ομπάμα, σε ένα ταξίδι με ισχυρούς συμβολισμούς αφού θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται το μνημείο της Χιροσίμα.

Θα μεταβεί στο Πάρκο Ειρήνης στη Χιροσίμα, αφιερωμένο στην μνήμη των θυμάτων, εκεί όπου πριν από επτά δεκαετίες έπεσε η πρώτη ατομική βόμβα.

Πρώτος σταθμός του δέκατου ταξιδιού του κ. Ομπάμα στην Ασία θα είναι το Βιετνάμ και στη συνέχεια η Ιαπωνία.

Μετά τον Μπιλ Κλίντον το 2000 και τον Τζορτζ Μπους το 2006, ο Ομπάμα θα είναι ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ που μεταβαίνει στην άλλοτε εχθρική χώρα μετά το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ το 1975.

Ο Ομπάμα θα εκφωνήσει ομιλία στο Ανόι πριν μεταβεί στη Χο Τσι Μινχ (πρώην Σαϊγκόν). Στα μέσα της εβδομάδας, ο Ομπάμα θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία για να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G7, της Ομάδας των Επτά πλουσιοτέρων χωρών του πλανήτη στο Ισε-Σίμα, στο κέντρο του αρχιπελάγους.

Πριν από τη λήξη της θητείας του στις αρχές του 2017, ο Ομπάμα θα πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο μια τελευταία επίσκεψη στην Ασία, συγκεκριμένα στην Κίνα, για τη σύνοδο κορυφής της G20, και στο Λάος, το οποίο θα επισκεφθεί για πρώτη φορά Αμερικανός πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ