Βραζιλία: Ο Ντα Σίλβα διευρύνει το προβάρδισμά του έναντι του Μπολσονάρου
Ανανεώθηκε:
Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα έχει διευρύνει στις 13 μονάδες το προβάδισμά του έναντι του νυν προέδρου, του ακροδεξιού Ζαΐχ Μπολσονάρου, ενώ απομένουν μερικές ημέρες ως τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τη 2η Οκτωβρίου, υπέδειξε δημοσκόπηση των Genial/Quaest που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν πως ο άλλοτε συνδικαλιστής ηγέτης μπορεί να κερδίσει τον πρώην λοχαγό του στρατού από τον πρώτο γύρο.
Κατά τα ευρήματα της έρευνας, ο Λούλα συγκεντρώνει το 46% των προθέσεων ψήφου, έναντι ενός 33% του κ. Μπολσονάρου. Μία εβδομάδα νωρίτερα, η διαφορά βρισκόταν στις δέκα μονάδες, με τον πρώην αρχηγό του κράτους στο 44%, τον νυν στο 34%.
Αν χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος, που έχει προγραμματιστεί για την 30ή Οκτωβρίου, ο Λούλα θα επικρατήσει με διαφορά 14 μονάδων, έναντι 10 στην προηγούμενη έκδοση της κυλιόμενης δημοσκόπησης.
Οι αρνητικές γνώμες για το έργο της κυβέρνησης του κ. Μπολσονάρου αυξήθηκαν σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, στο 42% (+3). Το ποσοστό όσων εκφράζουν θετική γνώμη για τα πεπραγμένα της παρέμεινε αμετάβλητο (31%).
Η δημοσκόπηση με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.000 ψηφοφόρων διενεργήθηκε από την 24η ως την 27ή Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου «ψαλιδίζει» τη διαφορά με το Λούλα
Προεδρικές εκλογές Βραζιλία: Μειώνει το προβάδισμα έναντι του Λούλα ο Μπολσονάρου
SPONSORED
Chios Kythira Pass 2026: Τελευταία μέρα για τις αιτήσεις των voucher - Αναλυτικά τα βήματα
09:32
Γιατί ο Τσίπρας επίσπευσε την ανακοίνωση του κόμματός του - Η 26η Μαΐου και το νέο πολιτικό σκηνικό
09:29
Ιράν σε ΗΠΑ: Αν συνεχιστεί το ναυτικό μπλόκο, ο Κόλπος του Ομάν θα να μετατραπεί σε «νεκροταφείο»
09:27
Τροχαίο με δύο τραυματίες στη Θεσσαλονίκη - Απεγκλωβισμός ατόμου από την Πυροσβεστική
09:25