ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις καταγγελίες περί δολιοφθοράς στους αγωγούς: «Ανόητες και παράλογες»

Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις καταγγελίες περί δολιοφθοράς στους αγωγούς: «Ανόητες και παράλογες»
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε παλαιότερη ομιλία του με φόντο οθόνη που απεικονίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

Ως «αναμενόμενα ανόητους» απορρίπτει το Κρεμλίνο τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία προκάλεσε ηθελημένα τη διαρροή στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 που μεταφέρουν ρωσικό αέριο στην Ευρώπη.  

Οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία ήταν πίσω από την επίθεση στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream ήταν «αναμενόμενα ανόητοι», δήλωσε το Κρεμλίνο.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες δηλώνουν από την Τρίτη ότι η δολιοφθορά είναι η πιο πιθανή αιτία διαρροών στους δύο αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης, αφότου οι σεισμολόγοι ανέφεραν εκρήξεις γύρω από τις γραμμές της Βαλτικής Θάλασσας.

Η προεδρία της Ουκρανίας, μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα μιλώντας για «τρομοκρατική ενέργεια» από τη Ρωσία.

Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει αυτές τις δηλώσεις, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε:

«Είναι αρκετά προβλέψιμο και επίσης προβλέψιμα ανόητο να δίνεις φωνή σε αυτού του είδους τις αφηγήσεις - προβλέψιμα ανόητο και παράλογο», είπε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ.

«Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς γιατί, πρώτον, και οι δύο γραμμές του Nord Stream 2 είναι γεμάτες με αέριο - ολόκληρο το σύστημα είναι έτοιμο να αντλήσει αέριο και το αέριο είναι πολύ ακριβό... Τώρα το αέριο πετάει στον αέρα», πρόσθεσε.

Αναφορόμενος επίσης στα τεκταινόμενα στο πεδίο, ο Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί «τουλάχιστον» μέχρι την «απελευθέρωση» της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ