ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Σε ένα μήνα η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια της συντριβής

EgyptAir: Σε ένα μήνα η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια της συντριβής
REUTERS/Yannis Behrakis

Σε ένα μήνα από σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου της EgyptAir, σύμφωνα με τον επικεφαλής της οµάδας ερευνών, μεταδίδει η αιγυπτιακή κρατική εφημερίδα Al-Ahram.

"Θα δημοσιευτεί σε ένα μήνα... και θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που θα έχουν συγκεντρωθεί έως την ημερομηνία της δημοσίευσης της", δήλωσε ο Αϊμάν αλ Μοκάντεμ.

Την ίδια ώρα, έκκληση βοήθειας σε άλλες χώρες ώστε να μπορέσει να ανασύρει τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους απευθύνουν οι αιγυπτιακές αρχές επικαλούμενες τεχνικές δυσκολίες.

"Δεν έχουμε, νομίζω, τις τεχνικές δυνατότητες να λειτουργήσουμε σε τόσο βαθιά ύδατα, ενώ πολλοί από τους συμμάχους μας μπορεί να έχουν αυτή τη δυνατότητα", σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου στο CNN.

Και συνέχισε: "Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχει φέρει στο φως αρχικά κομμάτια του αεροσκάφους, ανθρώπινα μέλη, αντικείμενα των θυμάτων, και θα συνεχιστεί έως ότου μπορούμε να διαπιστώσουμε πού ακριβώς κατέπεσε το αεροπλάνο".

Παράλληλα, το CNN έδωσε στη δημοσιότητα και το πρώτο ηχητικό ντοκουμέντο από τη μοιραία πτήση. Πρόκεται για συνομιλία ρουτίνας μεταξύ του πιλότου και του πύργου ελέγχου στην Ελβετία καθώς η πτήση συνέχιζε την πορεία της πάνω από την Ευρώπη, έχοντας απογειωθεί από το Παρίσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ