ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αποκαλύψεις για το πότε πέθανε ο Πρινς

Νέες αποκαλύψεις για το πότε πέθανε ο Πρινς
REUTERS/Olivia Harris/File Photo

Μια μέρα πριν βρεθεί το πτώμα του, ο Πρινς είχε λάβει ενδοβλέφιες ενέσεις σε νοσοκομείο της Μινεάπολις, σύμφωνα με τη Minneapolis Star Tribune, η οποία αποδίδει την πληροφορία σε ανώνυμη πηγή με γνώση της έρευνας.

Όπως γράφει το CNN αναμεταδίδοντας τις πηγές της εφημερίδας, μέλος του παραϊατρικού προσωπικού που ανταποκρίθηκε στην κλήση από την έπαυλη του καλλιτέχνη ανέφερε σε αξιωματούχους ασφαλείας ότι ο Πρινς ενδεχομένως είχε πεθάνει τουλάχιστον έξι ώρες πριν την εύρεση του πτώματός του σε ασανσέρ της οικίας του, το Πέισλι Παρκ.

Η εφημερίδα δεν αναφέρει λόγο για την επίσκεψη στο νοσοκομείο ή για την χορήγηση των ουσιών. Αλλά τις ημέρες που προηγήθηκαν του θανάτου του Πρινς, ο εκπρόσωπός του υπογράμμισε ότι υπέφερε από ίωση. Ο σερίφης του Κάρβερ Κάουντι, Τζιμ Όλσον έχει υποστηρίξει ότι κάποιος άφησε τον Πρινς στην έπαυλή του στις 20:00 τη νύχτα πριν βρεθεί νεκρός και πως ήταν μόνος, κάτι όχι ασυνήθιστο για τον εξαιρετικά ιδιωτικό στη συμπεριφορά του σταρ.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν τον θάνατο του Πρινς, η εικόνα γύρω από το ποιοι βρέθηκαν στο σημείο διαλευκάνθηκε εν πολλοίς, γράφει το CNN.

Δικαστικά έγγραφα και δικηγορικές ανακοινώσεις αποκαλύπτουν ότι ανάμεσα στα άτομα που ήσαν στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα του συμπεριλαμβάνεται ο Άντριου Κόρνφελντ, γιος του Δρ. Χάουαρντ Κόρνφελντ, με ειδικότητα τον πόνο από εξαρτήσεις.

Ο Μπιλ Μόζι, συνήγορος που εκπροσωπεί τον γιο του γιατρού, υπογράμμισε ότι εστάλη στο σημείο με αποστολή της "τελευταίας στιγμής" για να προσπαθήσει να σώσει τη ζωή του Πρινς. Εξήγησε ότι ο Κόρνφελντ πήγε αντί του πατέρα του γιατί ο δεύτερος δεν ήταν δύνατο να μεταβεί λόγω της έκτακτης φύσης του περιστατικού.

Ωστόσο ο γιος του δεν είναι ούτε γιατρός, ούτε έχει πιστοποίηση που να του επιτρέψει να συνταγογραφήσει. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, σχεδίαζε να δώσει φαρμακευτική αγωγή σε τοπικό γιατρό και ποτέ δεν έδωσε κάποιο φάρμακο στον Πρινς.

Στο σημείο βρέθηκε επίσης ο μάνατζερ ακινήτων του Πρινς, Κιρκ Τζόνσον αλλά και ο Δρ. Μάικλ Τοντ Σούλενμπεργκ, τοπικός γιατρός που εργαζόταν στο Ιατρικό Κέντρο του North Memorial, θέση από την οποία αποχώρησε όμως περίπου τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ