ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Μάχη στήθος με στήθος για την Προεδρία

Αυστρία: Μάχη στήθος με στήθος για την Προεδρία
Ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν (αριστερά) και ο Νόρμπερτ Χόφερ (δεξιά) REUTERS/Leonhard Foeger

Ισόπαλοι με ποσοστό 50% ο καθένας είναι  oι δύο αντίπαλοι για την αυστριακή προεδρία, ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν των Πράσινων και ο  Νόρμπερτ Χόφερ του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος της Ελευθερίας  (FPÖ), σύμφωνα με τις προβολές ινστιτούτων δημοσκοπήσεων που δόθηκαν στη δημοσιότητα μόλις έκλεισαν οι κάλπες.

 

Περίπου 6,4 εκατ. ψηφοφόροι κλήθηκαν σήμερα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Τα τμήματα έμειναν ανοικτά έως τις 18.00, ώρα Ελλάδος, ενώ το 14% του εκλογικού σώματος ψήφισε μέσω επιστολικών ψήφων.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν τη Δευτέρα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση ανάδειξης του νικητή σε περίπτωση που το αποτέλεσμα κριθεί σε λίγες ψήφους.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί με μικρή διαφορά. Ο Χόφερ κέρδισε τον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 24 Απριλίου, με ποσοστό 35%. και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην ηγέτη των Πρασίνων, τον Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, που στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 21,3%, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ