ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζελένσκι ζητά από την Ευρώπη όπλα «για να μη φτάσουν τα ρωσικά τανκ στη Βαρσοβία ή την Πράγα»

Ο Ζελένσκι ζητά από την Ευρώπη όπλα «για να μη φτάσουν τα ρωσικά τανκ στη Βαρσοβία ή την Πράγα»
«Πρέπει να τιμωρηθεί ο επιτιθέμενος», είπε o Ουκρανός πρόεδρος στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του Ukrainian Presidential Press Office via AP

Κατά την παρθενική σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε από τους ηγέτες 44 ευρωπαϊκών χωρών όπλα για να εμποδίσουν «τα ρωσικά άρματα να πάνε στη Βαρσοβία ή την Πράγα», επτά μήνες μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα του.

«Πρέπει να τιμωρηθεί ο επιτιθέμενος», είπε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τους 44 ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών που συγκεντρώθηκαν στην Πράγα.

«Αυτό τον πόλεμο πρέπει να τον κερδίσουμε τώρα, ώστε ο ρωσικός στόλος να μην μπορέσει να μπλοκάρει άλλα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο ή σε οποιαδήποτε άλλη θάλασσα. Ώστε τα ρωσικά άρματα να μην φτάσουν στη Βαρσοβία ή την Πράγα», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ευχαρίστησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το γεγονός ότι απευθύνθηκε στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, τονίζοντας ότι η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό του ίδιου και του ηρωικού λαού της Ουκρανίας.

Όπως είχε δηλώσει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, ζητούμενο για τους 44 ηγέτης που προσήλθαν στη σύνοδο της Πράγας είναι να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μία νέα «τάξη» χωρίς τη Μόσχα, σηματοδοτώντας ξεκάθαρα την απομόνωση της Ρωσίας μετά από την εισβολή της στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ