ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εγγυήσεις στους Ρώσους στρατιώτες που θα παραδοθούν προσφέρει το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εγγυήσεις στους Ρώσους στρατιώτες που θα παραδοθούν προσφέρει το Κίεβο
Ουκρανός στρατιώτης κρατά ό,τι απέμεινε από μια ρωσική σημαία, σηματοδοτώντας την απελευθέρωση περιοχής στην περιφέρεια του Χαρκόβου AP Photo/Kostiantyn Liberov, File

Η Ουκρανία εγγυάται «τη ζωή και την ασφάλεια» των Ρώσων στρατιωτών που θα παραδοθούν, δήλωσε σήμερα ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ, καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου προωθούνται στη νότια και την ανατολική Ουκρανία.

«Εγγυόμαστε τη ζωή, την ασφάλεια και δικαιοσύνη για όλους αυτούς που θα σταματήσουν αμέσως να πολεμούν», δήλωσε μιλώντας στα ρωσικά ο υπουργός σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του προς το στρατό της Μόσχας, υποσχόμενος επίσης «δικαστήριο γι' αυτούς που έδωσαν εγκληματικές διαταγές».

«Εξακολουθείτε να μπορείτε να σώσετε τη Ρωσία από την τραγωδία και το ρωσικό στρατό από την ταπείνωση» ή «να μείνετε στη μνήμη ως κλέφτες, βιαστές και δολοφόνοι», πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο, στέλνοντας το στρατό του να καταλάβει την Ουκρανία, «σας εξαπάτησε και σας πρόδωσε», κατήγγειλε επίσης ο Ρέζνικοφ.

«Στη Μόσχα δεν αρέσει η αλήθεια. Είναι πιο εύκολο γι' αυτούς να προσποιούνται πως πέσατε σαν ήρωες πολεμώντας τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ. Οι χώρες του ΝΑΤΟ μας προμηθεύουν όπλα, είναι αλήθεια. Όμως οι ουκρανοί στρατιωτικοί είναι αυτοί που σας πολεμούν με αυτά τα όπλα», τόνισε.

«Οι Ουκρανοί δεν έχουν ανάγκη ρωσικά εδάφη, μας αρκούν τα δικά μας. Και θα τα πάρουμε πίσω όλα», τόνισε επίσης.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, οι δυνάμεις του στρατού της χώρας του ανακτούν περίπου 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα την εβδομάδα των περιοχών που είχαν καταλάβει οι Ρώσοι, μετά την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ