ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Ταϊλάνδη: Η τρίχρονη Άμι γλίτωσε τη σφαγή διότι αποκοιμήθηκε κάτω από μια κουβέρτα

Μακελειό στη Ταϊλάνδη: Η τρίχρονη Άμι γλίτωσε τη σφαγή διότι αποκοιμήθηκε κάτω από μια κουβέρτα
Σύμφωνα με τους γονείς της, η μικρή Άμι δεν φαίνεται να έχει καμία ανάμνηση της τραγωδίας Video Screen-Grab

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι κατάφερε να επιβιώσει από το μακελειό που διέπραξε πρώην αστυνομικός σε παιδικό σταθμό στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη την περασμένη Πέμπτη, διότι αποκοιμήθηκε κάτω από μια κουβέρτα στη γωνία μιας αίθουσας διδασκαλίας.

Η φρικιαστική επίθεση με όπλο και μαχαίρι στον παιδικό σταθμό στη βορειοανατολική πόλη Να Κλανγκ της χώρας, άφησε πίσω της 37 ανθρώπους νεκρούς, μεταξύ των οποίων 23 μικρά παιδιά, θρηνεί η Ταϊλάνδη.

Η μικρή Άμι κοιμάται συνήθως ελαφρά αλλά την ώρα του μεσημεριανού ύπνου την Πέμπτη, όταν ο πρώην αστυνομικός εισέβαλε στον παιδικό σταθμό, είχε αποκοιμηθεί βαθια με την κουβέρτα να καλύπτει το πρόσωπό της, όπως δήλωσαν οι γονείς της.

«Πιθανότατα η κουβέρτα να της έσωσε τη ζωή», σημειώνει το Reuters.

Πρόκειται για το μόνο παιδί στον παιδικό σταθμό που βγήκε αλώβητο μετά την ένοπλη επίθεση.

«Είμαι σε κατάσταση σοκ. Συμπονώ τις άλλες οικογένειες. Χαίρομαι που το παιδί μου επέζησε. Είναι ένα ανάμεικτο συναίσθημα θλίψης και ευγνωμοσύνης» δήλωσε η μητέρα της Άμι.

Οι γονείς της δήλωσαν επίσης ότι η μικρή Άμι δεν φαίνεται να έχει καμία ανάμνηση της τραγωδίας. Κάποιος τη βρήκε αναστατωμένη σε μια μακρινή γωνιά της αίθουσας διδασκαλίας, αφού ο δολοφόνος είχε φύγει, και τη μετέφερε έξω, με το κεφάλι της καλυμμένο από την κουβέρτα, προκειμένου να μην δει τα πτώματα των συμμαθητών της.

Το κίνητρο του 34χρονου δράστη, ο οποίος αφού σκότωσε, μεταξύ άλλων τη γυναίκα και το παιδί του, αυτοκτόνησε, παραμένει άγνωστο.

Το κέντρο φροντίδας νηπίων όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδίαAP Photo/Sakchai Lalit

Οι μαζικοί πυροβολισμοί στην Ταϊλάνδη είναι σπάνιοι, αν και τα ποσοστά κατοχής όπλων είναι σχετικά υψηλά. Η κατοχή παράνομων όπλων είναι επίσης συνηθισμένο φαινόμενο στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η Ταϊλάνδη βυθίζεται στο πένθος λόγω μιας αντίστοιχης τραγωδίας. Τον Φεβρουάριο του 2020 ένας αξιωματικός του στρατού σκότωσε 29 ανθρώπους, κυρίως σε εμπορικό κέντρο. Ο 31χρονος δράστης είχε πέσει νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, έπειτα από 17 ώρες. Αφορμή για το μακελειό ήταν ένας καυγάς του με ανώτερό του.

Η επίθεση σε βρεφονηπιακό σταθμό έρχεται λιγότερο από ένα μήνα αφότου ένας αξιωματικός του στρατού σκότωσε δύο συναδέλφους του σε βάση της Μπανγκόκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ