ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Διαρροή και στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Πολωνία: Διαρροή και στον πετρελαιαγωγό Druzhba
Εργαζόμενοι σε σταθμό του αγωγού «Druzhba» κοντά στο χωριό Bobovichi, 330χλμ νοτιοανατολικά από το Μινσκ AP Photo/Sergei Grits, File)

Συναγερμός σήμανε στην Πολωνία, μετά από τον εντοπισμό διαρροής στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Ο πολωνικός διαχειριστής αγωγών PERN ανακοίνωσε την Τετάρτη το πρωί ότι η αιτία της διαρροής είναι άγνωστη προσώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από την πόλη Πλοκ.

Όπως είπε ο πολωνικός διαχειριστής, η δεύτερη γραμμή του αγωγού όπως και οι υπόλοιπες υποδομές της PERN λειτουργούν κανονικά.

«Αυτή τη στιγμή, όλες οι υπηρεσίες της PERN (τεχνικές, επιχειρησιακές, πυρασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος) λαμβάνουν μέτρα με βάση τους σχετικούς αλγόριθμους που έχουν δημιουργηθεί για τέτοιες περιπτώσεις» τόνισε ο διαχειριστής, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο εν λόγω αγωγός μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Πρόκειται για έναν από τους μακρύτερους αγωγούς του κόσμου, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί στο παρελθόν «αγωγός της φιλίας».

Με μήκος 4.000 χιλιομέτρων, μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Τσεχία, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Έχει δε, πολλά παρακλάδια, που μεταφέρουν «μαύρο χρυσό» και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης αλλά και πέρα αυτής.

Η λέξη «Druzhba» σημαίνει «φιλία» και σήμερα αποτελεί τη βασική «αρτηρία» μεταφοράς ρωσικού και καζακικού πετρελαίου στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ