ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία - Νόβακ: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο κατασκευής πρόσθετων γραμμών στον αγωγό TurkStream

Ρωσία - Νόβακ: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο κατασκευής πρόσθετων γραμμών στον αγωγό TurkStream
Ο Νόβακ είπε επίσης ότι η διαρροή στον αγωγό πετρελαίου Druzhba (Φιλία) φαίνεται πως έχει εξαλειφθεί, όπως και ότι τα μέτρα ασφαλείας στον αγωγό TurkStream, μέσω του οποίου διοχετεύεται ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία, έχουν «αναβαθμιστεί» AP Photo / TASS Host Photo Agency

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, μιλώντας σήμερα στο ενεργειακό συνέδριο Russian Energy Week που πραγματοποιείται στην Μόσχα, δήλωσε ότι η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο της κατασκευής πρόσθετων γραμμών στον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream.

«Αυτή είναι μια από τις επιλογές που θα εξετασθεί. Θα δουλέψουμε πάνω στην ιδέα αυτή», δήλωσε ο Νόβακ.

Ο Νόβακ είπε επίσης ότι η διαρροή στον αγωγό πετρελαίου Druzhba (Φιλία) φαίνεται πως έχει εξαλειφθεί, όπως και ότι τα μέτρα ασφαλείας στον αγωγό TurkStream, μέσω του οποίου διοχετεύεται ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία, έχουν «αναβαθμιστεί».

Αυστηρό μήνυμα Πούτιν προς την Ουκρανία για το TurkStream

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε κατηγορήσει την Ουκρανία ότι επιχείρησε να σαμποτάρει και ένα από τα τμήματα του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Έχουν διαπράξει μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων και παρόμοιες απόπειρες εγκλημάτων εναντίον εγκαταστάσεων ηλεκτρικής ενέργειας και υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας ανατίναξης ενός από τα τμήματα του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου TurkStream. Όλα αυτά αποδεικνύονται από αμερόληπτα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της μαρτυρίας των ίδιων των συλληφθέντων δραστών αυτών των τρομοκρατικών επιθέσεων», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας τη Δευτέρα.

Ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream αποτελείται από δύο σκέλη. Το ένα προορίζεται για την προμήθεια φυσικού αερίου σε καταναλωτές στην Τουρκία και το άλλο για την παράδοση φυσικού αερίου σε χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ