ΚΟΣΜΟΣ

Σκύλος ακολουθεί θεραπεία για απεξάρτηση από την ηρωίνη

Σκύλος ακολουθεί θεραπεία για απεξάρτηση από την ηρωίνη
TUSTIN POLICE DEPARTMENT

Τον περασμένο Μάρτιο, ένα μικρό τεριέ που γυρίζει στο «Μπούμπα» έγινε είδηση σε πολλά Μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως και ο λόγος δεν ήταν ευχάριστος.

Αμερικανοί αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν κάνει έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείο για να συλλάβουν τον 40χρονο Τζόσουα Γουέστ, καταζητούμενο για υποθέσεις ναρκωτικών, τη βρήκαν σε κακή κατάσταση, τη μάζεψαν και τη μετέφεραν σε καταφύγιο ζώων.

ΑΛίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από τους υπεύθυνους του καταφύγιου οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι βλέποντας τη Μπούμπα να μη συνέρχεται αποφάσισαν να την υποβάλλουν σε εξετάσεις.

Στο δείγμα ούρων που της πήραν βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης και μεθαμφεταμίνης, γεγονός που σόκαρε τους κτηνιάτρους. Θεωρήθηκε ότι το πιθανότερο σενάριο ήταν ότι το σκυλί είχε καταπιεί κάποιο από τα σακουλάκια των ιδιοκτητών του. Στην πορεία, όμως, αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η μικρή Μπούμπα ήταν πολύ πιο σοβαρό.

Το μικρόσωμο τεριέ ήταν εθισμένο σε ηρωίνη, μεθαμφεταμίνη και νικοτίνη και για να ξεπεράσει το πρόβλημα, κρίθηκε σκόπιμο να ακολουθήσει ειδική θεραπεία για απεξάρτηση.

Σύμφωνα με τη βρετανική standard.co.uk που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων του αστυνομικού τμήματος που την εντόπισε και τη μετέφερε στο καταφύγιο «η Μπούμπα τα πηγαίνει πολύ καλά και σύντομα θα ξεπεράσει το πρόβλημά της. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που της έγιναν θα χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία για επιπλέον κατηγορίες που θα ασκηθούν κατά των πρώην ιδιοκτητών της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ