ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ακυρώθηκαν σχεδόν οι μισές πτήσεις της Eurowings λόγω απεργίας των πιλότων

Γερμανία: Ακυρώθηκαν σχεδόν οι μισές πτήσεις της Eurowings λόγω απεργίας των πιλότων
Οι πιλότοι της Eurowings ξεκίνησαν τριήμερη απεργία, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθολογικές αυξήσεις AP Photo / Martin Meissner

Ακυρώθηκαν την Δευτέρα περίπου οι μισές από τις προγραμματισμένες πτήσεις της Eurowings, εξαιτίας της απεργίας των πιλότων της εταιρείας, με τα σοβαρότερα προβλήματα να διαπιστώνονται στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ στη Γερμανία.

Οι πιλότοι της θυγατρικής της Lufthansa, της Eurowings, ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, τριήμερη απεργία, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθολογικές αυξήσεις.

Η εταιρεία, η οποία επέκρινε την απεργία ως δυσανάλογη, ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, θα καταφέρει αυτό το τριήμερο να υλοποιήσει τουλάχιστον το μισό από το πτητικό της πρόγραμμα. Από την άλλη πλευρά το σωματείο των πιλότων «Cockpit» δικαιολόγησε την απεργία, κάνοντας λόγο για «ανεπαρκή» προσφορά από την πλευρά των εργοδοτών για τη συλλογική μισθολογική σύμβαση που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση. Είναι η δεύτερη απεργία των πιλότων της Eurowings εντός δύο εβδομάδων.

Ενδεικτικά, μόνο στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ ακυρώθηκαν σήμερα 100 από τις 170 προγραμματισμένες πτήσεις της εταιρίας και εκτιμάται ότι δεκάδες χιλιάδες επιβάτες θα πρέπει είτε να επιβιβαστούν σε άλλες πτήσεις ή σε τρένο είτε να αναβάλουν το ταξίδι τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ