ΚΟΣΜΟΣ

«Μη ντύνεστε Τζέφρι Ντάμερ»: Οργή των οικογενειών των θυμάτων του μανιακού δολοφόνου

«Μη ντύνεστε Τζέφρι Ντάμερ»: Οργή των οικογενειών των θυμάτων του μανιακού δολοφόνου
Φωτογραφία αρχείου από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Ντάμερ AP Photo

Η φρικιαστική ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου στις ΗΠΑ έχει έρθει στο προσκήνιο με αφορμή το ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή και τα εγκλήμαρτα του Τζέφρι Ντάμερ.

Ενώ η σειρά παραμένει στην κορυφή των charts του Netflix, ο δολοφόνος και κανίβαλος -μεταξύ άλλων- Ντάμερ φαίνεται να γίνεται «μόδα», με κόσμο να προσπαθεί να επωφεληθεί από αυτό, με στολές για το Χάλογουιν.

Η Shirley Hughes, μητέρα του Tony, του 12ου θύματος του Ντάμερ μίλησε στο TMZ εκφράζοντας την οργή της για το γεγονός πως διαδικτυακά καταστήματα επωφελούνται από τον θάνατο του παιδιού της, πουλώντας αποκριάτικες στολές.

Οι αγγελίες στο ebay:

Το τελευταίο διάστημα influencers και έφηβοι εμφανίζονται να φορούν ξανθές περούκες, ρετρό μπλούζες και γυαλιά αντίστοιχα με αυτά του κανίβαλου, με αντίστοιχα βίντεο στο Tik Tok να παίρνουν εκατομμύρια προβολές.

«Μόδα» έγινε και η πορτοκαλί στολή των φυλακών που φορά ο ηθοποιός Πίτερ Έβανς στη σειρά.

Φυσικά η πλειοψηφία θεωρεί αδιανόητο να γίνεται τρεντ να υποδύεται κάποιος έναν κατά συρροή δολοφόνο καθώς όπως αναφέρουν και χρήστες στα social media είναι μεγάλη ασέβεια για τις οικογένειες των θυμάτων του.

Ο δολοφόνος καταδικάστηκε για 17 δολοφονίες νεαρών αντρών, παιδική σεξουαλική κακοποίηση, κανιβαλισμό και πολλές ακόμα κατηγορίες, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν δεκάδες φωτογραφίες πτωμάτων και μέλη σε στάδια αποσύνθεσης.

Δεν πρόλαβε να εκτίσει την ποινή του, αφού ένας άνδρας, τον χτύπησε με μεταλλική ράβδο στο ντουζ του γυμναστηρίου, μέχρι θανάτου.

Όσο βρισκόταν στη φυλακή, ο Ντάμερ είχε βαφτιστεί ξανά και δήλωνε μετανιωμένος για τα εγκλήματά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ