ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σύλληψη ηλικιωμένου στο Καπιτώλιο - Βρέθηκαν τρία όπλα στο αυτοκίνητο του

ΗΠΑ: Σύλληψη ηλικιωμένου στο Καπιτώλιο - Βρέθηκαν τρία όπλα στο αυτοκίνητο του
Ο Τόνι Πέιν, κάτοικος Τάνελ Χιλ, στην πολιτεία Τζόρτζια, συνελήφθη και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του διότι έφερε όπλα στον χώρο της έδρας του Κογκρέσου AP Photo/J. Scott Applewhite/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένας 80χρονος που είχε σταθμεύσει παράνομα στον χώρο του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον και είπε πως είχε πάει εκεί για να παραδώσει έγγραφα στο Ανώτατο Δικαστήριο συνελήφθη χθες Τετάρτη, καθώς στο όχημά του βρέθηκαν τρία όπλα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Ο Τόνι Πέιν, κάτοικος Τάνελ Χιλ, στην πολιτεία Τζόρτζια, συνελήφθη και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του διότι έφερε όπλα στον χώρο της έδρας του Κογκρέσου, εξήγησε η αστυνομία του Καπιτωλίου (USCP) με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Άλλοι δύο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, άνδρας και γυναίκα, προσήχθησαν, αλλά δεν συνελήφθησαν.

Μέλη της USCP εντόπισαν το λευκό βαν του κ. Πέιν σταθμευμένο παράνομα κοντά στο κτίριο όπου εδρεύει το Ανώτατο Δικαστήριο περί τις 15:45. Όταν προσέγγισαν, οι τρεις επιβαίνοντες διαβεβαίωσαν τους αστυνομικούς πως βρίσκονταν εκεί για να παραδώσουν έγγραφα στον κορυφαίο αμερικανικό δικαστικό θεσμό.

Ο κ. Πέιν ενημέρωσε τους αστυνομικούς πως μέσα στο όχημα βρίσκονταν όπλα. Στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν δύο πιστόλια, καραμπίνα, πυρομαχικά, δοχεία και άλλα αντικείμενα, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η USCP λέει πως κάθε χρόνο συλλαμβάνει δεκάδες ανθρώπους διότι φέρουν όπλα στον χώρο του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ