ΚΟΣΜΟΣ

Στιβ Μπάνον: Φυλάκιση τεσσάρων μηνών για ασέβεια έναντι του Κογκρέσου στον πρώην σύμβουλο του Τραμπ

Στιβ Μπάνον: Φυλάκιση τεσσάρων μηνών για ασέβεια έναντι του Κογκρέσου στον πρώην σύμβουλο του Τραμπ
Ο Στιβ Μπάνον, μακροχρόνιος σύμμαχος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που καταδικάστηκε για περιφρόνηση του Κογκρέσου, φτάνει στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για την ακρόαση της ποινής του, την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022, στην Ουάσινγκτον AP Photo / Nathan Howard

Ο πρώην σύμβουλος του  Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, μίλησε εν συντομία στους δημοσιογράφους μετά την καταδίκη του σε τετράμηνη φυλάκιση σήμερα το πρωί για ασέβεια έναντι του Κογκρέσου των ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι θα βγάλουν τη δική τους ετυμηγορία για τους Δημοκρατικούς και το υπουργείο Δικαιοσύνης στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

«Σέβομαι τον δικαστή, την ποινή στην οποία κατέληξε, σέβομαι απόλυτα όλη αυτή τη διαδικασία από νομικής πλευράς», δήλωσε ο Μπάνον.

«Σήμερα ήταν η ημέρα της κρίσης μου από τον δικαστή. Θα έχουμε μια έντονη διαδικασία έφεσης. Έχω μια σπουδαία νομική ομάδα και θα υπάρξουν πολλοί τομείς για την έφεσή μου», συνέχισε ο ίδιος.

«Στις 8 Νοεμβρίου θα (υπάρξει) κρίση για το παράνομο καθεστώς Μπάιντεν... και ειλικρινά, για τη Νάνσι Πελόζι και ολόκληρη την επιτροπή (της Βουλής των Αντιπροσώπων 6 Ιανουαρίου)», πρόσθεσε.

Ο Μπάνον δήλωσε ότι «οι ψηφοφόροι ζυγίζουν και μετρούν τις ενέργειες του υπουργείου Δικαιοσύνης και των μελών της επιτροπής, και θα ψηφίσουν στις 8 Νοεμβρίου».

Καθώς ο ίδιος μιλούσε στις κάμερες έξω, άνθρωποι με μεγάφωνα άρχισαν να φωνάζουν «προδότης» και «κλείστε τον μέσα», ενώ τους συνόδευσε μια χορωδία άλλων διαδηλωτών που κρατούσαν πινακίδες με τον ίδιο σκοπό.

Αφού ο ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ Καρλ Νίκολς καταδίκασε τον πρώην σύμβουλο του Τραμπ Στιβ Μπάνον σε τέσσερις μήνες φυλάκιση μαζί με πρόστιμο 6.500 δολαρίων, ο δικηγόρος του Μπάνον ανακοίνωσε ότι η ομάδα θα καταθέσει έφεση.

«Σίγουρα σεβόμαστε πλήρως την απόφαση του δικαστή. Αλλά θα καταθέσουμε ανακοίνωση έφεσης, όπως ανέφερε ο δικαστής», δήλωσε ο δικηγόρος του Μπάνον, Ντέιβιντ Σόεν, στους δημοσιογράφους μετά την καταδίκη την Παρασκευή.

Ο Μπάνον δεν θα πρέπει να εκτίσει την ποινή των τεσσάρων μηνών μέχρι να εκδικαστεί η έφεση κατά της καταδίκης του, είχε πει ο δικαστής νωρίτερα την Παρασκευή.

Τι συμβαίνει τώρα που ο Μπάνον καταδικάστηκε

Ο ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ Καρλ Νίκολς έθεσε τα επόμενα βήματα αφού αποφάσισε ότι ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ Στιβ Μπάνον δεν θα πρέπει να εκτίσει την ποινή φυλάκισης μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του.

Δείτε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα:

  • Ο Μπάνον έχει 14 ημέρες για να καταθέσει την έφεσή του.
  • Εάν δεν καταθέσει την έφεση αυτή, τότε ο Μπάνον θα πρέπει να κανονίσει να παραδοθεί οικειοθελώς το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου, είπε ο δικαστής.
  • Οι δικηγόροι του Μπάνον έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση κατά της καταδίκης του στο Εφετείο των ΗΠΑ.

Steve Bannon sentenced to 4 months in prison for contempt of Congress, by Tierney Sneed, Matt Meyer, Aditi Sangal and Holmes Lybrand, CNNi

Επιμέλεια κειμένου - Νοηματική απόδοση: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ