ΚΟΣΜΟΣ

Βίαιες συγκρούσεις σε ομιλία του Τραμπ στο Νέο Μεξικό

Βίαιες συγκρούσεις σε ομιλία του Τραμπ στο Νέο Μεξικό
REUTERS/Jonathan Ernst

Οι διαμαρτυρίες που πραγματοποιούνταν εχθές έξω από κτίριο όπου μιλούσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο Νέο Μεξικό, γρήγορα μετατράπηκαν σε βίαιες συγκρούσεις, με τους διαδηλωτές να πετούν φλεγόμενα μπλουζάκια, πλαστικά μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, να αναποδογυρίζουν κάδους σκουπιδιών και να σπάνε τα κιγκλιδώματα της αστυνομίας.

Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση χημικών, πετώντας καπνογόνα προς το πλήθος έξω από Συνεδριακό Κέντρο του Αλμπουρκέκι.

Η ομιλία του επικρατέστερου υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, διακόπηκε όταν διαδηλωτές εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ενώ προέβαλαν αντίσταση στην προσωπική ασφάλεια που επιχείρησε να τους βγάλει έξω.

τραμπ3

REUTERS/Jonathan Ernst

Τα πανό ανέγραφαν «Ο Τραμπ είναι φασίστας» και «Ακούσαμε αρκετά».

τραμπ2

REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Τραμπ απάντησε με τον συνήθη τρόπο, δίνοντας από μικροφώνου εντολή στην ασφάλεια να τους πετάξει έξω, χλευάζοντάς τους, «Άντε στην μαμά σας».

Μάλιστα, απευθυνόμενος σε έναν από τους διαδηλωτές ρώτησε «Πόσο χρονών είναι αυτό το παιδί;», δίνοντας ο ίδιος την απάντηση στην συνέχεια «Φοράει ακόμη πάνες».

Οι υποστηρικτές του Τραμπ άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα «Χτίσε αυτόν τον τοίχο!».

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν έξω από το συνεδριακό κέντρο ήταν χαοτικές και πρωτόγνωρες για τα αμερικανικά δεδομένα.

Παρά κάποιες αναφορές που έκαναν λόγο για πυροβολισμούς, η αστυνομία του Αλμπουρκέκι, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter έκανε λόγο για «μη επιβεβαιωμένες» πληροφορίες.

«Δεν επιβεβαιώνονται οι αναφορές για πυροβολισμούς. Πιθανές ζημιές στο συνεδριακό κέντρο από σκάγια», έγραψε στο Twitter.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπούν βίαιες συγκρούσεις κατά την διάρκεια προγραμματισμένης ομιλίας του ρεπουμπλικάνου υποψήφιου. Τον περασμένο Μάρτιο, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και οπαδών του Τραμπ στο Σικάγο και τότε ο Τραμπ αναγκάστηκε ακυρώσει την ομιλία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ