ΚΟΣΜΟΣ

Σαλβίνι: Η Ιταλία θα επιβάλει ξανά το σεβασμό των συνόρων της

Σαλβίνι: Η Ιταλία θα επιβάλει ξανά το σεβασμό των συνόρων της
«Θα γίνουμε και πάλι μια χώρα η οποία καταφέρνει να επιβάλει τον σεβασμό των συνόρων της», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Υποδομών AP Photo / Antonio Callani

Ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά και νέος υπουργός Υποδομών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε στη διαχείριση του μεταναστευτικού κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη δημόσια τηλεόραση Rai.

«Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ανταλλάξαμε λίγα λόγια με τους νέους υπουργούς Εσωτερικών, Πιαντεντόζι, και Εξωτερικών, Ταγιάνι. Το θέμα είναι ότι πρέπει να σώσουμε ζωές, ως κύρια προτεραιότητα, αλλά δεν είναι δυνατόν όλα τα πλοία του κόσμου να φτάνουν στην Ιταλία», τόνισε ο Σαλβίνι.

«Θα γίνουμε και πάλι μια χώρα η οποία καταφέρνει να επιβάλει τον σεβασμό των συνόρων της», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Υποδομών.

Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά, ο ιταλικός Τύπος είχε υπογραμμίσει ότι ο Ματέο Σαλβίνι δεν θα είχε στην αρμοδιότητά του τα λιμάνια της χώρας και γενικότερα τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Μετά την συγκρότηση της κυβέρνησης Μελόνι, όμως, οι κινήσεις του δείχνουν ότι θέλει να καταφέρει να συμπεριληφθεί στις αρμοδιότητές του η εποπτεία των λιμενικών εγκαταστάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ