ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι έχουν εξουδετερώσει μέσα σε 7 μήνες το 30% των μαχητών του ISIS στη Συρία

Οι Ρώσοι έχουν εξουδετερώσει μέσα σε 7 μήνες το 30% των μαχητών του ISIS στη Συρία
YOUTUBE

Το ένα τρίτο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία έχει εξουδετερώσει η Ρωσία από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015, όταν δηλαδη ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιχειρήσεις, μέχρι και σήμερα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

«Υπολογίζουμε ότι κατά την έναρξη των επιχειρήσεών μας, το Μέτωπο αλ Νούσρα και το Ισλαμικό Κράτος διέθεταν περίπου 80.000 μαχητές. Από αυτούς έχουν ήδη εξουδετερωθεί οι 28.000 (σ.σ. ποσοστό 35%), χάρη στις ενέργειες μας, αλλά και αυτές του συριακού στρατού», τόνισε χαρακτηριστικά ο Εβγένι Λουκιάνοφ, συμπληρώνοντας, μάλλον με μια μικρή δόση ειρωνίας, ότι η υπό τις ΗΠΑ συμμαχία εξουδετέρωσε επιπλέον 5,000 τζιχαντιστές μέσα σε διάστημα δύο ετών.

Σύμφωνα με το RT, ο Λουκιάνοφ εξήγησε ότι «δεν έχουν δίκιο όσοι θεωρούν ότι η αντιτρομοκρατική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία θα οδηγήσει σε ένα 'νέο Αφγανιστάν'. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Αυτό που γίνεται είναι ότι περιορίζουμε τα στρατιωτικά τους πλάνα. Η Συρία πρέπει να λύσει μόνη της τα προβλήματά της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ