Μέρκελ: Δεν ανησυχώ για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό
Δεν ανησυχεί η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ για τη συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για το προσφυγικό, σύμφωνα με δηλώσεις της.
«Δεν ανησυχώ, χρειαζόμαστε απλά περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα σημεία της απελευθέρωσης της βίζας για την Άγκυρα», δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε το Reuters.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας για το προσφυγικό η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποσχεθεί στην Τουρκία απελευθέρωση της βίζας, με την προϋπόθεση η Άγκυρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται αλλαγές στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία.
Μέχρι στιγμής η Τουρκία δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς μάχεται κατά της διπλής απειλής από το Ισλαμικό Κράτος και τους κούρδους μαχητές.
Tαξίδια εντός Ευρώπης: Καταργούνται οι σφραγίδες - Τι ισχύει για τα βιομετρικά στοιχεία
01:00
Youth Pass: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία
00:30
Οι Rolling Stones προϊδεάζουν με διαφημιστική καμπάνια για τον τίτλο του νέου τους άλμπουμ
23:58
Η FIFA αυξάνει τα χρηματικά έπαθλα για τις 48 ομάδες του Μουντιάλ 2026
23:46