ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ για Ίλον Μάσκ: Σε υγιή χέρια ξανά το Twitter

Ντόναλντ Τραμπ για Ίλον Μάσκ: Σε υγιή χέρια ξανά το Twitter
Δεν διευκρίνισε σήμερα εάν σκοπεύει να επιστρέψει ξανά στο Twitter AP Photo/Alex Brandon

Την ικανοποίησή του για την εξαγορά του Twitter από τον Ίλον Μάσκ, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως η πλατφόρμα πέρασε σε «υγιή χέρια».

Ο Τραμπ που ήταν φανατικός χρήστης του Twitter, εκδιώχθηκε από την πλατφόρμα μετά την επίθεση υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο.

Δεν διευκρίνισε σήμερα εάν σκοπεύει να επιστρέψει ξανά στο Twitter.

«Το Twitter βρίσκεται πλέον σε υγιή χέρια και δεν θα διοικείται πια από τους τρελούς της ριζοσπαστικής αριστεράς που απεχθάντοναι πραγματικά τη χώρα μας», έγραψε σε ανάρτηση στο δικό του δίκτυο, το Truth Social.

Σε κάθε περίπτωση ο Τραμπ, υπερασπίστηκε το Truth Social, λέγοντας ότι «δείχνει και λειτουργεί καλύτερα». «Αγαπώ το Truth», πρόσθεσε.

Ο Μασκ έχει υποσχεθεί να αποκαταστήσει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Πώς πέρασε στα χέρια του Ιλον Μάσκ το Τwitter

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Ίλον Μασκ, ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τερματίστηκε με αυτό τον τρόπο το σήριαλ, με το Twitter να σέρνει στα δικαστήρια τον δισεκατομμυριούχο, όταν επιχείρησε να ξεφύγει από τους όρους της προκαταρκτικής συμφωνίας εξαγοράς.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι το ενδιαφέρον του για την εταιρεία δεν ήταν να βγάλει χρήματα.

Ορισμένα κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου, Παράγκ Αγραουάλ, φέρεται να απολύθηκαν.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Αγραουάλ, ο οικονομικός διευθυντής Νεντ Σεγκαλ, οδηγήθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.

Στις φήμες περί απόλυσης του 75% των υπαλλήλων του Twitter απάντησε ο Μασκ λέγοντας ότι δεν θα περιόριζε τόσο μεγάλο μέρος του προσωπικού.

Ο Μασκ, άλλαξε επίσης το προφίλ του στο Twitter σε «Chief Twit».

Πολλοί αναλυτές υποστήριξαν ότι το τίμημα που πληρώνει τώρα ο Μασκ για την εταιρεία είναι πολύ υψηλό δεδομένης της πτώσης των αξιών πολλών μετοχών τεχνολογίας και του αγώνα του Twitter να προσελκύσει χρήστες και να αναπτυχθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ