ΚΟΣΜΟΣ

Ντάουνινγκ Στριτ: Διαψεύδει ότι σε βίντεο του Σούνακ χρησιμοποίησε μουσική του παιδεραστή Γκλίτερ

Ντάουνινγκ Στριτ: Διαψεύδει ότι σε βίντεο του Σούνακ χρησιμοποίησε μουσική του παιδεραστή Γκλίτερ
Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι χρησιμοποιήθηκε «μουσική αρχείου» AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Η Ντάουνινγκ Στριτ αναγκάστηκε να διαψεύσει ότι το βίντεο για την πρώτη εβδομάδα του Ρίσι Σούνακ στην πρωθυπουργία περιέχει μουσική του καταδικασμένου για παιδεραστία Γκάρι Γκλίτερ.

«Μαζί μπορούμε να πετύχουμε απίστευτα πράγματα. Τώρα ας πιάσουμε δουλειά» ήταν η λεζάντα που συνόδευε το βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter το πρωί της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου.

Αρκετοί χρήστες είπαν ότι η μουσική υπόκρουση θυμίζει κατά πολύ την επιτυχία του Γκλίτερ «Rock 'n' Roll».

Ο 76χρονος σήμερα Γλίτερ, το όνομα του οποίου είναι Πολ Γκαντ, καταδικάστηκε το 2015 σε κάθειρξη 16 ετών για τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού, διάπραξης τεσσάρων σεξουαλικών εγκλημάτων και σεξουαλικής συνεύρεσης με ανήλικη κάτω των 13 ετών.

Ο Γκλίτερ είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 1997 και είχε καταδικαστεί σε τέσσερις μήνες φυλάκιση επειδή είχε μεταφορτώσει στον υπολογιστή του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Για να αποφύγει τα μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος κατέφυγε στην Καμπότζη από όπου απελάθηκε το 2002 με την κατηγορία της παιδεραστίας.

Στη συνέχεια καταδικάστηκε σε κάθειρξη τριών ετών στο Βιετνάμ καθώς κρίθηκε ένοχος για άσεμνες πράξεις εναντίον δύο ανηλίκων. Αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης δύο ετών και εννέα μηνών, επέστρεψε στη Βρετανία το 2008.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι χρησιμοποιήθηκε «μουσική αρχείου».

Στο βίντεο διάρκειας 90 δευτερολέπτων, εμφανίζεται ο Σούνακ να περπατάει κατά μήκος της Ντάουνινγκ Στριτ πριν από την πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός, να μπαίνει στο «Νο 10» και να χαιρετά τους υποστηρικτές του πριν πει στην ομάδα του:

«Ας επιστρέψουμε, ας επιστρέψουμε σε αυτό».

Στο ίδιο βίντεο, ο Σούνακ απευθύνεται στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος λέει σωστά το όνομά του, αφού δημοσίως πρόφερε λάθος το όνομά του ως «Ράσι Σανούκ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ