ΚΟΣΜΟΣ

Ρεκόρ Γκίνες για 178 Ιάπωνες με το όνομα Χιρόκαζου Τανάκα

Ρεκόρ Γκίνες για 178 Ιάπωνες με το όνομα Χιρόκαζου Τανάκα
Κατέρριψαν το ρεκόρ που κατείχαν οι 164 με το ονοματεπώνυμο Μάρθα Στιούαρτ Screen Grab/ Twitter

Βραβείο Γκίνες απονεμήθηκε σε 178 Ιάπωνες που ονομάζονται Χιρόκαζου Τανάκα.

Δεν είναι πάντα εύκολο να θυμάται κανείς τα ονόματα όλων των ανθρώπων που συναντά σε ένα πάρτι. Όχι όμως σήμερα στο Τόκιο όπου οι 178 καλεσμένοι ονομάζονταν όλοι Χιρόκαζου Τανάκα, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να καταρρίψουν το ρεκόρ που κατείχαν μέχρι τότε οι 164 με το ονοματεπώνυμο Μάρθα Στιούαρτ.

Από τον 3χρονο Χιρόκαζου Τανάκα μέχρι τον 80χρονο Χιρόκαζου Τανάκα έως τον Χιρόκαζου Τανάκα από το Ανόι, όλοι φορούσαν το ίδιο μπλουζάκι με το όνομά τους και κάθισαν σε ένα κατάμεστο θέατρο για 5 λεπτά, όπως προβλέπουν οι κανόνες των βραβείων Γκίνες. Τότε, ένας αξιωματούχος της επιτροπής των βραβείων επισημοποίησε το νέο ρεκόρ.

«Δεν θα περίμενα ποτέ να καταρρίψουμε ένα τόσο αστείο ρεκόρ», δήλωσε ο συνονόματος, 53 ετών, διοργανωτής αυτής της συγκέντρωσης, που τα κατάφερε μετά από χρόνια προσπάθειας και δύο αποτυχίες.

Για να ξεχωρίζουν μεταξύ τους οι 178 Χιρόκαζου Τανάκα, σε καθέναν τους δόθηκε ένα ψευδώνυμο εμπνευσμένο από τα χόμπι, το επάγγελμα ή το αγαπημένο τους φαγητό. Έτσι υπήρχε ο Χιρόκαζου Τανάκα «γυαλιά ηλίου», ο Χιρόκαζου Τανάκα «τσίχλα» και ο Χιρόκαζου Τανάκα «τρίαθλο».

Το παγκόσμιο ρεκόρ για τη «μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων με το ίδιο ονοματεπώνυμο» κατείχαν προηγουμένως οι 164 Μάρθα Στιούαρτ που συγκεντρώθηκαν στα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής εκπομπής στη Νέα Υόρκη το 2005.

Το εγχείρημα που οδήγησε στο σημερινό ρεκόρ ξεκίνησε το 1994, όταν ο διοργανωτής Τανάκα άκουσε στις ειδήσεις για ένα παιδί-θαύμα του μπέιζμπολ, τον Χιρόκαζου Τανάκα, και ένιωσε την «τεράστια χαρά» να μοιράζεται το όνομα που παλαιότερα θεωρούσε κοινό.

Δύο φορές, η απόπειρα για την κατάρριψη του ρεκόρ απέτυχε. Τη δεύτερη, το 2017 συναντήθηκαν μόνο 87 από τους συνονόματους.

Αλλά η ελπίδα γεννήθηκε όταν τα βραβεία Γκίνες διευκρίνισαν ότι εφόσον το ονοματεπώνυμο είναι "Χιροκάζου Τανάκα", δεν έχει σημασία αν γράφετε με διαφορετικούς τρόπους στη γιαπωνέζικη γλώσσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ