Γερμανία: Με «όπλο» τους... δεινόσαυρους η νέα διαμαρτυρία ακτιβιστών για το Κλίμα
Ανανεώθηκε:
Σε έκθεση δεινοσαύρων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βερολίνου πραγματοποιήθηκε η νέα διαμαρτυρία ακτιβιστών για το Κλίμα.
Οι δύο ακτιβίστριες κόλλησαν στα κιγκλιδώματα γύρω από τον σκελετό ενός δεινοσαύρου που έζησε πριν από εκατομμύρια χρόνια, κρατώντας ένα πανό που έγραφε: «Κι αν η κυβέρνηση χάσει τον έλεγχο;»
«Οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν επειδή δεν μπορούσαν να αντέξουν τις τεράστιες κλιματικές αλλαγές. Το ίδιο απειλεί και εμάς», είπε η Κάρις Κονέλ, μία από τις διαδηλώτριες, ηλικίας 34 ετών.
Η οργάνωση Last Generation, η οποία βρισκόταν πίσω από τη διαμαρτυρία, ανέφερε ότι η Γερμανία πρέπει να μειώσει αμέσως τις εκπομπές για να σταματήσει τη μαζική εξαφάνιση των ειδών και κάλεσε το Βερολίνο να επιβάλει όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει θέσει στόχους μείωσης του CO2 ώστε η χώρα να φτάσει στην ουδετερότητα άνθρακα έως το 2045, αλλά δεν έχει θέσει όρια ταχύτητας στο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της χώρας.
Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε για 20 λεπτά μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Η απελευθέρωση των γυναικών από τις κουπαστές χρειάστηκε άλλα 40 λεπτά.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ανακοίνωσε ότι υπέβαλε ποινική δίωξη για καταπάτηση και πρόκληση υλικών ζημιών.
Το Ισραήλ απαγορεύει την πρόσβαση 37 μεγάλων ξένων ΜΚΟ στη Λωρίδα της Γάζας
09:50
Θεσσαλονίκη: 43χρονος παρενόχλησε 20χρονη σε μπαρ κι αυτή τον έδειρε με τον σύντροφό της
09:40
«ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΘΟΡΑΣ» ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ: Το «εύφλεκτο» 2026 για την κυβέρνηση - Οι μεγάλες προκλήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη
09:30
Επτά μικρές νίκες για το περιβάλλον και το κλίμα που σημειώθηκαν μέσα στο 2025
09:30