Παρίσι: Ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής κατέβασαν σημαία από το Πάνθεον
Μεσίστια στο Πάνθεον του Παρισιού κυμάτιζε για κάποια ώρα η γαλλική σημαία τη Δευτέρα, μετά από ενέργεια ακτιβιστή ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας σκαρφάλωσε και την υπέστειλε «κατά της κυβερνητικής απραξίας απέναντι στην κλιματική αλλαγή».
Τον 24χρονο που δήλωσε ότι ονομάζεται Σάσα κατέβασαν πυροσβέστες σε ήρεμο κλίμα.
Aκτιβιστής του ίδιου κινήματος, του “Dernière Rénovation”, ανέβηκε στη σκηνή της ‘Οπερας της Βαστίλλης στο Παρίσι στις 28 Οκτωβρίου και δέθηκε με αίτημα την «ενεργειακή αναβάθμιση όλων των κτιρίων».
Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή, δώδεκα ακτιβιστές από το ίδιο κίνημα απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο A6a στο νότιο Παρίσι, προκαλώντας μποτιλιαρίσματα.
Η ομάδα”Dernière Rénovation” έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές ενέργειες «ανυπακοής» από την άνοιξη, στο τουρνουά τένις Roland-Garros διακόπτοντας στη συνέχεια τον ποδηλατικό γύρο Tour de France και αποκλείοντας τον περιφερειακό του Παρισιού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το φαινόμενο της ξηρασίας - Δείτε πώς επηρεάζει τη ζωή στο explainer video του Act for Earth
Ανδρουλάκης στο TikTok: Ζητούμενο κάθε πολίτη η αξιόπιστη και γρήγορη μετακίνηση στην πόλη (vid)
16:58
Η Chiara Mastroianni για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το μουσικό υπερθέαμα «Dream Requiem»
16:50
Κόντρα Πλεύρη - Κωνσταντοπούλου για το μεταναστευτικό: «Και τον Θεμιστοκλή θα κατηγορούσατε για push back» - «Οι θέσεις σας είναι γνωστές»
16:43
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 115 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Ιανουάριο
16:36