ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Σαγκάη: Απαγορεύτηκε η είσοδος και έξοδος επισκεπτών από το πάρκο της Disney

Κορωνοϊός - Σαγκάη: Απαγορεύτηκε η είσοδος και έξοδος επισκεπτών από το πάρκο της Disney
Αυστηρά μέτρα έχουν επιβληθεί σε ολόκληρη την Κίνα, από τη Σαγκάη στα ανατολικά έως το Θιβέτ δυτικά, όπου έχουν αναφερθεί διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το lockdown AP Photo/Chen Si

Η εταιρεία διαχείρισης του θεματικού πάρκου Disney Resort στη Σαγκάη ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας, 31 Οκτωβρίου, ότι κλείνει άμεσα το βασικό πάρκο και τις γύρω περιοχές λόγω κορωνοϊού.

Οι αρχές της Σαγκάης δήλωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους στο WeChat ότι το πάρκο απαγορεύει την είσοδο και την έξοδο του κόσμου από αυτό και πως όλοι οι επισκέπτες εντός του χώρου θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων για τον κορωνοϊό προκειμένου να αποχωρήσουν.

Όποιος επισκέφθηκε το πάρκο από τις 27 Οκτωβρίου θα χρειαστεί να υποβληθεί σε τεστ για COVID-19 τρεις φορές σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το θεματικό πάρκο συνέχισε να λειτουργεί κάποια από τα παιχνίδια για τους επισκέπτες που παραμένουν στο πάρκο ενώ αυτό έχει κλείσει, σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκπρόσωπος της Shanghai Disney Resort δήλωσε ότι το θεματικό πάρκο συνέχιζε να προσφέρει περιορισμένες υπηρεσίες και ότι η εταιρεία εφαρμόζει μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες των κινεζικών υγειονομικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι το Disney Resort είχε κλείσει για περισσότερους από τρεις μήνες κατά τη διάρκεια του lockdown στη Σαγκάη νωρίτερα φέτος. Έκλεισε επίσης, για δύο ημέρες τον Νοέμβριο του περασμένου έτους με εγκλωβισμένους περισσότερους από 30.000 επισκέπτες.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στην πλατφόρμα Weibo της Κίνας τη Δευτέρα έδειξαν ανθρώπους να σπεύδουν προς τις πύλες του πάρκου, οι οποίες ήταν ήδη κλειδωμένες.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την αυθεντικότητα των βίντεο και το Shanghai Disney Resort δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε για το πόσοι επισκέπτες βρίσκονταν μέσα.

Η Σαγκάη βγήκε από το lockdown στις αρχές Ιουνίου αλλά συνέχισε να επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς βάζοντας σε καραντίνα κτήρια και συγκροτήματα κατοικιών καθώς εμφανίζονταν νέες πιθανές αλυσίδες μετάδοσης.

Η Κίνα δεν έχει δείξει κανένα σημάδι υποχώρησης από τη σκληρή πολιτική των «μηδέν κρουσμάτων» του νέου κορωνοϊού, παρά την επιβράδυνση της οικονομίας της.

Από το 2020, το Πεκίνο εφαρμόζει την πολιτική «μηδέν κρουσμάτων», που συνίσταται στην επιβολή στοχευμένων lockdowns, στα μαζικά τεστ, στην επιβολή καραντίνας σε όσους έχουν μολυνθεί και στην απαγόρευση μετακινήσεων. Τα μέτρα αυτά κατάφεραν ένα βαρύ πλήγμα στην οικονομία, καθώς πολλές επιχειρήσεις, εργοστάσια και καταστήματα αναγκάστηκαν να διακόψουν τη δραστηριότητα και οι αλυσίδες εφοδιασμού πιέστηκαν πολύ.

Από τις αρχές του Οκτωβρίου, δεκάδες πόλεις της Κίνας -κυρίως τουριστικοί προορισμοί- έχουν επιβάλει κάποιας μορφής περιορισμούς ή ελέγχους, που επηρεάζουν περισσότερους από 170 εκατομμύρια ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ