ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Απεργία ξεκινούν και οι εργαζόμενοι στα πυρηνικά εργοστάσια

Γαλλία: Απεργία ξεκινούν και οι εργαζόμενοι στα πυρηνικά εργοστάσια
Απεργοί τουεργατικού συνδικάτου CGT μπλοκάρουν την είσοδο στο διυλιστήριο της SFDM, στη πόλη Ντονζ (Donges) της δυτικής Γαλλίας, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 REUTERS/Stephane Mahe

Το προσωπικό των 19 πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών της Γαλλίας τάχθηκε με ψηφοφορία υπέρ της προκήρυξης απεργίας για αύριο Πέμπτη, στο πλαίσιο των εργατικών κινητοποιήσεων εναντίον της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, δήλωσε σήμερα στέλεχος του συνδικάτου CGT στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ειδικοί σημειώνουν πως η απεργιακή κινητοποίηση είναι απίθανο να προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης, καθώς υπάρχει νόμος που επιβάλλει να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στους πυρηνικούς σταθμούς, όταν κηρύσσονται απεργίες, ενώ η Γαλλία έχει τη δυνατότητα να εισαγάγει ενέργεια από γειτονικά ευρωπαϊκά κράτη.

Την τελευταία εβδομάδα, εργαζόμενοι που ανήκουν στη CGT απέκλεισαν διυλιστήρια πετρελαίου σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, που διεξάγονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Ο αποκλεισμός αυτός προκάλεσε ελλείψεις καυσίμων σε μεγάλα τμήματα της Γαλλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ