Γαλλία: Απεργία ξεκινούν και οι εργαζόμενοι στα πυρηνικά εργοστάσια
Το προσωπικό των 19 πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών της Γαλλίας τάχθηκε με ψηφοφορία υπέρ της προκήρυξης απεργίας για αύριο Πέμπτη, στο πλαίσιο των εργατικών κινητοποιήσεων εναντίον της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, δήλωσε σήμερα στέλεχος του συνδικάτου CGT στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ειδικοί σημειώνουν πως η απεργιακή κινητοποίηση είναι απίθανο να προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης, καθώς υπάρχει νόμος που επιβάλλει να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στους πυρηνικούς σταθμούς, όταν κηρύσσονται απεργίες, ενώ η Γαλλία έχει τη δυνατότητα να εισαγάγει ενέργεια από γειτονικά ευρωπαϊκά κράτη.
Την τελευταία εβδομάδα, εργαζόμενοι που ανήκουν στη CGT απέκλεισαν διυλιστήρια πετρελαίου σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, που διεξάγονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Ο αποκλεισμός αυτός προκάλεσε ελλείψεις καυσίμων σε μεγάλα τμήματα της Γαλλίας.
Στο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας μίζες για ιατρικό εξοπλισμό εν μέσω Covid στη Ρουμανία
23:59
Σοβαρές καταγγελίες για κανιβαλισμό Ρώσων στρατιωτών στο ουκρανικό μέτωπο - Διαψεύδει η Μόσχα
23:48
Κόντρα Κιέβου - Τελ Αβίβ για πλοίο με σιτηρά από κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη
23:44
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ - ΑΡΑΓΤΣΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ: Σε πλήρη εξέλιξη οι διπλωματικές διεργασίες ΗΠΑ – Ιράν με φόντο τα Στενά του Ορμούζ: Προτάσεις και αντιπροτάσεις για το άνοιγμα και τον τερματισμό του πολέμου
23:32